La tragèdia viscuda ahir a Badalona on es va incendiar una nau que servia d’aixopluc a més d’un centenar de migrants té una derivada que la vincula al Baix Llobregat.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha manifestat que la nau era gestionada per una immobiliària del Baix Llobregat. La Vanguardia i El Periódico concreten més i afirmen que la immobiliària propietària de la nau està ubicada a Sant Feliu de LLobregat. Segons El Periódico es tractaria de la societat Casa & Home Asesores e Inversores Immolibiarios S.L, que pertany als exjugadors de basquet del Barça, Xavi Fernández, i del Joventut de Badalona, Antonio Medianero. La nau va ser adquirida l’any 2009. Com a domicili social de la societat apareix el carrer Comte de Vilardaga, de Sant Feliu de Llobregat.

En l’incendi s’han comptabilitzat com a mínim tres morts i 25 persones ferides; a més, unes altres 15 han hagut de ser ateses pels serveis psicològics. Entre els equips de rescat existeix preocupació per saber si hi ha altres víctimes dins la nau, a la qual encara no havien pogut accedir.

Aquest és un drama més, vinculat a les pèssimes condicions de vida que pateixen moltes de les persones migrades que s’han instal·lat com han pogut a Catalunya. El fet que hagi tingut lloc a Badalona afegeix complexitat a la qüestió ja que Xavier Garcia Albiol, del PP, conegut per les seves actituds populistes contràries a la immigració, és alcalde de la ciutat des de fa set mesos. En les seves primeres declaracions Garcia Albiol no va dubtar en criminalitzar a les persones que habitaven a la nau, posant de relleu els suposats problemes de convivència i seguretat que provocaven, per damunt de la tragèdia viscuda.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here