Enguany, en no poder-hi haver cavalcada de Reis, es farà un acte de benvinguda especialment pensat per als infants a la plaça de Catalunya, on es faran diferents passis. Caldrà fer reserva d’entrada a partir del dia 21 de desembre a través de la plataforma Entrapolis.

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ja té enllestit el programa d’activitats de Nadal, enguany especialment adaptat a les circumstàncies i la situació sanitària però igualment festiu i organitzat conjuntament amb diferents entitats locals. El regidor de Festes de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Jordi López, ha destacat que l’organització de les grans cites festives “sempre suposa un repte” però amb la crisi sanitària originada per la covid-19, aquest 2020 “encara és molt més complicat, ja que la situació d’inici pot canviar d’un dia per un altre i obliga a planificar diferents escenaris per poder afrontar qualsevol imprevist”. En la majoria d’activitats cal fer reserva prèvia a través de la plataforma Vivetix o Entrapolis, depenent de l’acte. Jordi López ha animat als olesans i olesanes a subscriure’s a totes les xarxes socials de l’Ajuntament per tal de poder fer un seguiment de totes les activitats programades.

El dissabte 19 de desembre s’inaugurarà a la Casa de Cultura, a les 18.30 h, la tradicional mostra de diorames i pessebres, organitzada per l’Associació de Pessebristes d’Olesa.

El diumenge, 20 de desembre, a les 8.00 h es farà la 51a edició de la pujada del pessebre de la UEC a la Creu de Saba, on s’esmorzarà i es cantaran nadales. El mateix diumenge, a partir de les 11.30 h, es celebrarà el Caga, Tió! Infantil, que tot i que mantindrà l’essència de fer cagar el Tió de forma conjunta i el repartiment de llaminadures per tots els infants assistents, es farà al Parc municipal en un espai molt delimitat, mantenint les distàncies i amb tothom assegut. Inclourà un espectacle d’animació infantil amb la companyia Pentina el Gat. Cal fer reserva d’entrades a la plataforma Entrapolis.

El mateix diumenge hi haurà dues cites més, de caire musical. A les 18.00 h, concert de sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa al local de la UEC, organitzat per Olesa Sardanista. I a les 18.00 h, a l’Escortxador, nova sessió dels Vespres Musicals amb un concert amb El Pony Pisador. En ambdós casos cal fer reserva d’entrades a través de Vivetix.

La Casa de Cultura acollirà, el dilluns 21 de desembre, a les 18.00 h, una Hora del Conte per a petits lectors, per a nens i nenes de 2 a 4 anys, a càrrec de Santi Rovira. Reserva d’entrades a través de Vivetix.  I per al jovent, el dimecres 23 de desembre, a les 17.00 h, el departament de Joventut ofereix una xerrada en línia sota el títol “Construint el meu camí”. Inscripcions a Facebook  i Instagram @infojoveolesam

Els dies 25 i 27 de desembre, 3, 6 i 10 de gener a les 18.30 h, el Casal acollirà les representacions de “Els Pastorets”. Cal fer reserva d’entrades a la plataforma Entrapolis.

El diumenge 27 de desembre a les 12.00 h tindrà lloc una visita molt esperada pels infants: la del Patge Viu-viu, que serà a la plaça de l’Oli per recollir les cartes dels infants del municipi. Cal fer reserva d’entrades a la plataforma Entrapolis.

El mateix diumenge, a la tarda, i a banda de la representació d’Els Pastorets, hi haurà dues activitats organitzades per entitats olesanes. A les 18.00 h, a l’Auditori de la Casa de Cultura, acte d’homenatge al voluntariat organitzat per l’Associació de Voluntaris d’Olesa. I a les 18.30 h, a la parròquia de Santa Maria, concert “When Christmas comes to town” de Projecte XV. Reserva d’entrades a través de Entradium.

El dimecres 30 de desembre, el jovent té una nova cita amb la música a l’Escorxador, on podran gaudir amb música hip-hop en la presentació de l’X-corxador Fest 2021. Reserva d’entrades a través de Vivetix.

I el darrer dia de l’any, a les 11 del matí, es podrà veure pels carrers d’Olesa l’Home dels Nassos, de la mà de l’Associació de Gegants, Grallers i Nans d’Olesa, a través del canal de YouTube de l’Ajuntament.

A causa de la situació sanitària, no es podrà celebrar enguany la festa de Cap d’Any al pavelló de Sant Bernat, i el seguiment de les campanades a la Torre del Rellotge s’haurà de fer de forma telemàtica, també a través del canal de Youtube de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat. Serà un comiat del 2020 amb llum i color des de casa.

Ja iniciat el 2021, el diumenge 3 de gener, a les 18.00 h, la UEC acollirà el lliurament de premis del 37è concurs de teatre Vila d’Olesa. I el dimarts 5 de gener, com és tradicional, es farà la gran rebuda als Reis d’Orient.

Com serà enguany la benvinguda als Reis d’Orient?

A causa de la pandèmia, enguany no es podrà fer la gran cavalcada amb les carrosses de Ses Majestats. Sí es farà, durant el matí, una passejada en cotxe dels emissaris reials pels carrers d’Olesa. Així la ciutadania sabrà que els Reis estan a punt d’arribar.

I a partir de les 6 de la tarda, la plaça de Catalunya serà l’escenari de la benvinguda als Reis d’Orient. Enguany la celebració dels Reis d’Orient serà diferent, però igualment màgica i amb molta il·lusió. Això sí, sota les màximes mesures de seguretat. Per donar la Benvinguda als Reis d’Orient, l’Ajuntament ha preparat un espectacle audiovisual amb el conte “Nit de Reis, nit d’il·lusions”, creat especialment per l’escriptora Pepa Fraile i narrat per diferents col·laboradors i col·laboradores de la vila. A continuació, l’Alcalde lliurarà als Reis d’Orient la clau màgica que obre totes les llars d’Olesa.

Qui pot assistir a l’acte de benvinguda als Reis?

L’acte presencial va dirigit sobretot als nens i nenes d’Olesa fins a 12 anys. Les places són limitades, ja que la situació sanitària només permetrà l’entrada de 500 persones en cadascuna de les representacions que es faran. Hi haurà una representació cada hora aproximadament, des de les 18.00 h a les 21.00 h.

Per poder facilitar que el màxim de nens i nenes puguin veure l’espectacle a la plaça, es demana que només un adult acompanyi els infants. La resta d’olesanes i d’olesans podran seguir l’acte en directe des de casa a través del canal de YouTube de l’Ajuntament, a les 19.00 h. Així es podrà cedir l’espai disponible als veritables protagonistes del dia: els nens i nenes.

Com aconseguim l’entrada?

Cal entrar a la plataforma Entrapolis des del mòbil, la tauleta o l’ordinador i fer la reserva prèvia.

Per poder assistir a l’acte és imprescindible tenir entrada i portar-la impresa o bé desada al mòbil. Si no teniu entrada, no podreu accedir al recinte, encara que hi hagi alguna cadira lliure. Per tant, no es faran cues d’espera.

La plataforma estarà activa les 24 hores des del dia 21 de desembre a les 8.00 h fins el dia 4 de gener a les 12.00 h.

Excepcionalment, les persones que no disposin de la tecnologia necessària i necessitin ajuda per reservar les entrades poden anar a la Casa de Cultura els mateixos dies que la plataforma romandrà activa, en horari de dilluns a dissabte de 10.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 20.00 h i els diumenges de 12.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 20.00 h, excepte els dies 24, 25 i 31 de desembre i el dia 1 de gener. Allà disposaran d’un ordinador públic per facilitar la reserva i el personal els donarà un cop de mà si és necessari.

On seran els punts d’accés al recinte?

Hi haurà dues zones d’accés amb vuit punts de control d’entrades on també es verificaran totes les mesures de seguretat. Aquestes zones d’accés es localitzaran a l’Avda. Francesc Macià, a l’altura de la plaça de Catalunya. En aquests punts es prendrà la temperatura a totes les persones i es desinfectaran les mans. Caldrà portar ben posada la mascareta durant tot l’acte i respectar en tot moment les distàncies de seguretat. És molt important que no s’aturi ningú que no estigui fent la cua d’accés. Tot l’espai al voltant de la plaça de Catalunya serà la zona restringida, si bé s’habilitarà una zona de pas per accedir-hi als domicilis i establiments. En cap cas estarà permès aturar-se a veure l’espectacle.

Quanta estona abans de la meva representació he de ser-hi?

És molt important respectar estrictament l’hora de la representació assignada. Caldrà anar al punt d’accés 15 minuts abans de l’hora de la representació (no abans). Les cadires estaran reservades i, en cap cas, ser el primer de la cua garantirà seure als millors llocs. A la cua, durant l’espectacle i a la sortida és imprescindible que mantingueu la distància de seguretat d’1,5 metres.

Quan acabi l’espectacle, què he de fer?

Un cop finalitzi l’espectacle, se sortirà de la plaça d’una manera ordenada. Els nens i nenes rebran un obsequi a la sortida. És molt important que ningú es quedi per la zona, ja que aniran arribant les persones de la representació següent i no es poden formar aglomeracions incontrolades.

Si em queda algun dubte, a qui m’adreço?

Davant qualsevol dubte, podeu adreçar-vos a la Casa de Cultura o bé enviar un correu electrònic a festes@olesademontserrat.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here