Enric Termens, que va ser alcalde d’Olesa de Montserrat, va morir el passat dijous, als 76 anys d’edat.

Termens, va ser nomenat alcalde d’Olesa l’any 1979, elegit en les primeres eleccions municipals democràtiques celebrades després del franquisme. Durant la dictadura, havia militat al Moviment Socialista de Catalunya, al sindicat USO i després a la UGT.  Va ser un dels fundadors de l’Assemblea de Catalunya a Olesa i s’afilia al PSC-Congrés, partit polític que acabaria formant part de l’actual PSC. L’any 79 va ser elegit alcalde amb els vots del PSC i el PSUC. A la segona legislatura, l’any 1983, va obtenir la majoria absoluta però va dimitir després de mostrar discrepàncies amb el seu partit.  L’any 1987 va tornar a guanyar les eleccions municipals aquesta vegada com a cap de llista de la candidatura local independent Units per Olesa. Posteriorment va reingressar al PSC. Finalment va acabar deixant l’alcaldia l’any 2000 per problemes de salut.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va expressar el seu dolor per la pèrdua de Termens en un tuït en el que afirmava que Termens “era un socialista de cap a peus” al que “els socialistes mai oblidarem”.

L’Ajuntament d’Olesa va decretar els dies 8 i 9 de gener com a dies de dol oficial. Al saló de sessions de l’Ajuntament hi haurà fins el 18 de gener un llibre d’honor i records en el que els ciutadans que ho vulguin podran escriure una nota de condol. El llibre serà lliurat posteriorment a la seva família.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here