Ciments Molins ha reaprofitat 48.000 tones de materials del desmantellament dels forns 3, 4 i 5 de la fàbrica de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat). En concret, s’han recuperat 35.000 tones de restes de construcció i formigó, 1.450 de material refractari, 10.000 de ferralla i 1.500 d’altres residus.

Bona part dels materials recuperats s’utilitzaran com a matèria primera en la fabricació de ciment des del nou forn. “Aquesta iniciativa il·lustra el compromís i l’aposta estratègica del grup Ciments Molins per la sostenibilitat i el medi ambient”, subratlla la companyia en un comunicat. El desmuntatge dels forns antics, inactius des del 2010, ha suposat una inversió de 2 milions d’euros i dos anys d’obres.

Els antics forns de Sant Vicenç dels Horts van estar operatius durant 50 anys, període durant el qual van produir fins a 42 milions de tones de ciment. Amb l’entrada en funcionament l’any 2010 de Línia 6, Ciments Molins disposa d’una planta considerada com una de les més eficients i respectuoses amb el medi ambient dins el sector.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here