L’Ajuntament de la ciutat ha donat a conèixer els guardonats en un acte telemàtic, com a colofó a la Mostra Internacional de Pastisseria del cap de setmana

Entre els guanyadors, destaquen les Fava d’Or a la Pastisseria Escribà (tradició viva), Pastisseria Santacreu (innovadora) i Pastisseria Uñó (dolç singular)

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha celebrat la segona edició dels premis Fava de Cacau, una distinció a les 50 millors pastisseries de Catalunya en el marc de la IV Mostra Internacional de Pastisseria que el municipi ha organitzat els dies 23, 24 i 25 de gener. La Mostra té com a objectiu posar en valor l’activitat professional del sector pastisser entre el públic general i, a més, els guardons reconeixen als millors establiments de Catalunya a través d’un procés de selecció realitzat per professionals del sector. Des de la inauguració de l’esdeveniment el passat divendres, la IV edició ja ha aconseguit més de 7.000 visualitzacions al canal Youtube AjuntamentSVH.

El jurat està format per professorat de pastisseria, periodistes de gastronomia i pastissers/es que no disposen de pastisseria en propietat però que exerceixen el seu ofici en restaurants o acadèmies. L’equip de jutges el lidera Marc Balaguer, campió de pastisseria d’Espanya l’any 2015 i subcampió del món de gelateria 2018, i Josep Sucarrats, director de la Revista Cuina.

Per Balaguer , ” la pastisseria és una de les nostres majors joies gastronòmiques. Comptem amb un nivell d’exigència, professionalitat i creativitat de grandíssim nivell: amb aquests premis volem contribuir al reconeixement del sector i acostar-nos encara més al gran públic “. L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino , ha destacat la importància d’uns premis que ” ja en la seva primera edició, van obtenir una credibilitat total per part del sector “. I ha afegit: ” Això és possible gràcies a la dedicació d’un jurat professional i independent que, un cop més, ha fet una feina impecable “.

Procés de selecció

El grup coordinador del jurat, com a especialista en la matèria i coneixedor del territori, va fer una valoració de totes les pastisseries i va pre-seleccionar les que finalment va visitar el jurat. D’aquestes, s’han escollit les 50 millors i, a més, s’han atorgat 10 mencions especials segons les següents categories:

– Fava d’Or a la pastisseria innovadora

– Fava d’Or a la tradició viva

– Fava d’Or al dolç singular

– Fava d’Or a la millor pastisseria de la seva zona:

Zona del Gironès

Zona dels Pirineus

Zona Catalunya Central

Zona de Ponent

Zona Barcelona i Comarques

Zona Garraf / Anoia / Penedès / Baix Llobregat

Zona del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre

Aquest any, a causa de la pandèmia per la COVID-19, tant el lliurament dels premis Fava de Cacau com tots els actes emmarcats dins de la Mostra Internacional de Pastisseria, s’han celebrat de forma 100% telemàtica i amb totes les mesures de seguretat pertinents. Referent a això, l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino , ha explicat: “L’Ajuntament i la Pastisseria Muñoz hem fet un gran esforç per mantenir la 4a Mostra Internacional de Pastisseria, que hem adaptat a la situació per no fallar a totes les persones, que són moltes, les que esperen aquest esdeveniment any rere any “.

Font: Aj. St.Vicenç dels Horts

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here