El poeta i arquitecte Joan Margarit i Consarnau ha mort aquest dimarts, a l’edat de 82 anys, després de patir una llarga malaltia. Margarit fou arquitecte i poeta reconegut internacionalment i veí il·lustre de Sant Just.

L’Ajuntament de Sant Just Desvern decretarà tres dies de dol, des d’avui dimecres i fins divendres, en els quals les banderes de la Casa de la Vila onejaran a mig pal. Durant aquests tres dies, la Biblioteca Joan Margarit romandrà oberta de 10 a 13.30 h i de 16 a 20 h i disposarà d’un espai de record en què tothom qui ho desitgi podrà expressar el seu condol en un llibre que s’exposarà a l’espai dedicat al poeta. Les persones que no hi puguin assistir poden fer arribar els seus missatges al correu electrònic de la Biblioteca (b.st.just@diba.cat) o amb un missatge directe als seus comptes de Twitter o Instagram.

La seva relació estreta i propera amb el municipi, on va viure amb la seva família des de 1975, s’ha plasmat en diversos reconeixements a nivell local. L’any 1987, amb motiu del Mil·lenari de Sant Just Desvern, l’Orfeó Enric Morera va estrenar la Cantata de Sant Just, un poemari de Joan Margarit musicat per Joan Albert Amargós. El 2003 es va inaugurar el nou edifici de la biblioteca municipal de Sant Just Desvern, un espai que Joan Margarit freqüentava i que, des del 2011, porta el seu nom.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here