Els confinaments derivats de la pandèmia han apropat a la població el debat sobre els diferents àmbits territorials en que s’estructura Catalunya i que afecten al Baix Llobregat: comarca, àrea metropolitana, regió metropolitana…

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) no inclou tots els municipis de la comarca: no en formen part ni Vallirana ni els municipis del Baix Llobregat Nord situats més amunt de Sant Andreu de la Barca. En canvi, la Regió metropolitana és molt més àmplia i incorpora les comarques del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallés Occidental, el Vallés Oriental i el Maresme; de llarg, la zona més poblada de Catalunya.

Barcelona Demà, Compromís metropolità 2030 i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona promouen un cicle de debats sobre el futur d’aquesta gran regió, que afecta de ple a la nostra comarca; porta per títol “Metròpoli cohesionada”.

La Jornada inicial del cicle es titula “Una metròpoli connectada, en xarxa i accessible, que impulsa un progrés sostenible i inclusiu”. Tindrà lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) el dia 28 d’abril. El primer tema a tractar serà, a les 9 del matí, “Habitatge i reconeixement de drets”; a les 12’30 s’abordarà la qüestió “Equilibri i integració territorial”;  per la tarda s’analitzarà el tema  “Equitat social en contextos canviants” i, a continuació, tindrà lloc un Diàleg amb debat, entre Zaida Muxí, doctora arquitecta i Irene Escorihuela de l’Observatori DESC.

El cicle té el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Font: PEMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here