El nou edifici hospitalari polivalent annex al complex Moisès Broggi entrarà en funcionament aquest dijous amb els primers 28 dels 56 nous llits per a malalts crítics amb què comptarà, respecte als 18 que tenia l’Hospital de Sant Joan Despí

“És un salt espectacular en atenció a la covid-19 que ha de permetre aguantar l’embat de la pandèmia i controlar-la a tots nivells”, ha assegurat la consellera de Salut, Alba Vergés, durant una visita al recinte.

El nou espai té 4.643 metres quadrats distribuïts en quatre plantes i s’hi ha invertit 16 milions d’euros. L’edifici compta amb dos circuits diferenciats per a pacients covid i no covid per ordenar els fluxos de pacients, materials i professionals.

L’edifici es posarà en marxa per fases i dijous s’obrirà ja la planta baixa i la primera planta. A la planta baixa hi ha un TAC que donarà resposta diagnòstica a pacients covid-19, un box d’atenció immediata, una sala de cures i un laboratori que permetrà reduir el temps d’obtenció de resultats de les proves PCR i incrementar la capacitat diagnòstica del centre.

A la primera planta hi ha el primer espai d’UCI, amb 28 llits, dels quals quatre són boxs d’aïllament. La segona planta, rèplica de la primera, s’obrirà en les pròximes setmanes. En una darrera fase d’obertura es posarà en marxa la tercera planta de l’hospital, totalment diàfana i pensada per adaptar-la a les necessitats assistencials de cada moment.

Per a la consellera Vergés, el nou edifici “enforteix el sistema de salut” perquè a més de donar resposta a la covid-19 “està pensat també per al postcovid” per la seva polivalència.

Font: ACN Imatge: Generalitat de Catalunya

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here