La fundació CRAM fa aquest any 25 anys i per celebrar-ho té programades diverses activitats que anirà anunciant durant el 2021. Des del 1996 el Centre de Recuperació d’Animals Marins ha recuperat més de 700 tortugues marines que han pogut tornar al mar i ha assistit més de 350 dofins i balenes embarrancades a la platja.

La directora del CRAM, Elsa Jiménez, va destacar que “un rescat va molt més enllà d’una acció de conservació perquè desperta en molta gent l’emoció de ser millors persones”.

A la festa d’aniversari d’aquest dissabte hi van assistir, entre altres, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que va lloar la tasca de l’entitat i va assegurar que en la futura legislatura “la defensa de la biodiversitat ha de ser fonamental”.

El CRAM ha celebrat els seus 25 anys a favor del mar amb un acte inaugural de l’aniversari a les seves instal·lacions al Prat de Llobregat.

L’acte va començar a les 10 del matí amb una visita del centre de recuperació d’animals marins a la qual hi van assistir, a més del vicepresident Aragonès; la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet i l’alcalde d’El Prat de Llobregat, Lluís Mijoler.

L’acte va acabar amb l’alliberament de cinc tortugues marines que han ingressat al CRAM per interacció pesquera, que és la principal causa d’ingrés a la fundació. Totes elles ja tenien l’alta veterinària per poder ser reintroduïdes al seu medi natural.

Durant els parlaments d’aquest dissabte, la directora del CRAM va posar xifres a les més de dues dècades d’història de la fundació i va destacar que, a més de recuperar tortugues i assistir cetacis, durant aquest temps també han assistit a una setantena d’aus protegides.

Entre moltes altres coses, va subratllar que la fundació ha desenvolupat una cinquantena de projectes científics entorn de la conservació d’espècies i ecosistemes marins, que més de 280.000 persones han participat en les activitats educatives i formacions que han organitzat i que unes 1.500 persones han participat en el seu programa de voluntariat.

Xifres a banda, Jiménez va assegurar que “el CRAM desperta i alimenta emocions i valors que ens fan sentir orgull de la nostra pròpia humanitat”.

Per la seva part, l’alcalde d’El Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, va dir que la seva ciutat “és “molt més que un polígon” i ha dit que “és un exemple d’un territori que té un molt difícil equilibri”. Mijoler es va mostrar molt satisfet per la tasca del CRAM i va subratllar que per ell “és un orgull”.

En aquest sentit, l’alcalde va assegurar que el Prat és un “municipi compromès amb el medi ambient” i ha volgut recordar que “aquesta era una zona degradada”. Amb tot, a parer seu, “necessita més protecció per preservar el territori” que ha de ser “un corredor entre dues llacunes”.

Aragonès també va lloar la tasca del CRAM en “l’educació ambiental”, va recordar que aquesta “fundació hi és sempre” i ha dit que per aquesta raó “les administracions han de ser sempre al seu costat”.

El vicepresident amb funcions de president va considerar que la “defensa de la biodiversitat ens ha de portar a una agenda verda que hem de desenvolupar des de les nostres institucions”.

“La fiscalitat ha de permetre destinar-hi l’esforç econòmic que necessita la preservació de la biodiversitat del nostre país”, va afirmar tot afegint que també hi haurà “recursos d’àmbit europeu, com els fons Next Generation”.

La Fundació CRAM es va crear el 22 d’abril de 1996, tot i que l’inici de les seves activitats es remunten a l’any 1991, amb una epidèmia vírica que va afectar centenars de dofins.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here