La tretzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha presentat ja el seu llistat de finalistes. De les més de 1.270 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 12 relats de 16 joves del Baix Llobregat, d’entre els 217 alumnes de 17 centres educatius que s’han presentat en aquest territori.

En total, s’han seleccionat 200 grups finalistes: 128 de Catalunya i Catalunya Nord (216 joves), 41 del País Valencià (57 nois i noies), 27 de les Illes Balears (35 alumnes),  4 grups d’Aragó (7 alumnes).

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la tretzena edició el passat 29 de març amb una participació de 2.973 alumnes registrats de 223 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (2.134), País Valencià (527), les Illes Balears (232), Aragó (75), Andorra (3), i Catalunya Nord (2).

Aquesta activitat de foment de l’escriptura i la lectura en català entre els joves a través de la xarxa torna a comptar amb el suport de la Fundació Carulla, Editorial Barcino i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Els lliuraments de premis està previst que es realitzin durant la segona quinzena de maig, però encara falta determinar el format d’aquests actes, presencial o en línia. Tot i que ens agradaria que es realitzessin de forma presencial, serà a partir de com evolucioni la crisi sanitària del coronavirus que l’organització AMIC-Ficcions definirà definitivament quan i com es desenvoluparan els respectius actes de lliuraments de premis.

Els premis de l’edició d’enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, Smartphone i auriculars sense fils. També es premiaran als professors/es més motivadors/es de cada territori amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació
L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de quatre-centes setanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del territori, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper de més d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

Llistat de finalistes del Baix Llobregat (16 finalistes / 12 grups)
Grup 3cata2 del Col·legi Sant Lluís de Pla i Amell  (Manyanet) de Begues
Grup 3catb1  del Col·legi Sant Lluís de Pla i Amell (Manyanet) de Begues
Grup Manel de l’IES Can Margarit de Corbera de Llobregat
Grup Ainoamanelyamelia de l’IES Ribera Baixa d’El Prat de Llobregat
Grup noahAC del Col·legi Santo Ángel de Gavà
Grup _sxlmx_23 del Col·legi Canigó de l’Hospitalet de l’Infant
Grup Núria Fabregat Paula de l’Escola Daina Isard d’Olesa de Montserrat
Grup Gisela del Col·legi Sant Josep de Sant Boi de Llobregat
Grup Marina821  del Col·legi Sant Josep de Sant Boi de Llobregat
Grup LesSupernenes  del Salesians Sant Vicenç dels Horts

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here