Entrevista a Toni Mora, Secretario General de CCOO del Baix Llobregat

Toni Mora Núñez, de 37 anys, nascut a Cornellà de Llobregat i veí de Pallejà. Al 1995 va ser escollit delegat de personal a una petita empresa del sector de rentatge de vehicles. Més tard va passar per una gran empresa del sector del metall, una Pyme i una empresa del sector químic del Vallès Occidental. Formà part del grup impulsor d’Acció Jove – Joves de CCOO al Baix Llobregat i fou elegit secretari general del sindicat agroalimentari de CCOO Baix Llobregat el 1999. Des d’abril de 2005 va ser secretari de Política Social i Immigració de la Unió territorial del sindicat. Al 6è Congrés de CCOO del Baix Llobregat, celebrat els dies 6 i 7 de novembre de 2008 a Gavà, va ser escollit Secretari General de CCOO de la comarca.

Toni Mora

Toni Mora

Què significa el Baix per a tu?

El Baix és el meu espai vital. Jo he nascut al Baix, he treballat gairebé sempre al Baix, i sobretot des que estic al sindicat, la veritat és que el coneixo molt més bé que quan era jove, i per tant me’l estimo molt més. També el fet de tenir canalla, de viure en parella, m’ha permès caminar, descobrir llocs molt bonics de la comarca; i el fet de representar una entitat de la comarca també obliga a conèixer no només el territori, sinó el més important que hi ha, que són les persones.

Com vas entrar al món sindical?

Mentre estudiava vaig començar a treballar en un tren de rentatge de cotxes a Barcelona, on hi anaven molts cotxassos de luxe, i allà no hi havia cap delegat sindical. Em vaig afiliar al sindicat el 14 de febrer del 1996, me’n recordo bé. De seguida em van venir a buscar i em van proposar que em presentés, ho vaig fer i aquí va començar la meva vida de delegat, dedicada a la representació dels treballadors. Per altra banda, per la meva relació amb la gent d’esquerres de la comarca i d’Acció Jove, és per on va començar la meva militància.  Al 1998 ja vaig començar a l’estructura del sindicat, per una via que tampoc era la habitual, perquè va ser substituint a un company que estava malalt, però de seguida em van escollir com a membre d’un òrgan de direcció, com a responsable d’un sector, i des d’aleshores estic al que son càrrecs de direcció; tant federatius al territori, com ara aquí a la unió.

 

El contingut que hi ha a continuació només es visible amb la subscripció anual. Si estàs subscrit, introdueix les teves dades d’accès aquí. Si no ho estàs, pots subscriure’t a elBaix.cat en el següent enllaç: Ets del Baix?

Deja un comentario

© 2018 - elBaix.cat 

Scroll to top