La policia i l’equipament especialitzat en noves tecnologies han començat a provar una aplicació que permet inserir recomanacions als webs d’entitats ciutadanes, per tal de fer arribar recomanacions sobre seguretat a la població

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]na manera de fer arribar recomanacions sobre seguretat a la població podria ser a través de la xarxa. Aquesta és la idea en la que es basa un projecte en el qual col·laboren la comissaria del Mossos de Cornellà i el Citilab, un equipament d’aquesta ciutat especialitzat en noves tecnologies de la comunicació i la popularització del seu ús.

Mossos i Citilab han desenvolupat un programa que permet a la policia inserir consells de seguretat a les pàgines web de les entitats que ho desitgin. Estan provant-lo en les webs d’algunes AMPA i Associacions de Veïns. Si funciona, els Mossos confien en poder arribar així a 400 entitats de Cornellà i Sant Joan Despí, que agrupen milers de ciutadans.

Segurament molta gent ha vist algun cop fullets informatius en els quals la policia de la Generalitat dóna consells sobre seguretat.  Menys habitual és que els Mossos facin arribar els seus consells a través de la xarxa. I això és el que intenta la comissaria de la ciutat més gran del Baix Llobregat, Cornellà, que es va posar en marxa ara fa cinc anys.

Els Mossos desplegats han aprofitat que l’Ajuntament va impulsar ja fa anys un equipament peculiar a la zona: el Citilab, que té com a missió explorar els usos de les noves tecnologies de la comunicació i trencar la barrera digital que a vegades allunya alguns grups de ciutadans del seu ús.   “Amb Citilab estem treballant colze a colze en una prova pilot per tal que els consells de seguretat i prevenció puguin arribar d’una manera àgil i ràpida als milers de ciutadans de les localitats de Cornellà i de Sant Joan Despí”, ha declarat el cap de l’Àrea Bàsica Policial de Cornellà, Albert Oliva.

Mitjançant un programa, tècnics del Citilab podrien tenir accés a un espai de les pàgines web d’aquelles entitats que hagin donat el seu permís. A la plana, els internautes trobarien una pestanya o un ‘banner’. Allà apareixeria la informació que els Mossos volguessin fer arribar als ciutadans, que podria anar variant.

Per ara els Mossos i el Citilab estan fent proves pilot amb algunes Associacions de Mares i Pares i Associacions de Veïns de Cornellà. Si l’experiència funciona, Oliva confia en poder arribar a milers de ciutadans de Cornellà, que supera els 80.000 habitants, i Sant Joan Despí, que en té uns 10.000, a través de les pàgines web de 400 entitats de la societat civil.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here