Els nombrosos visitants que acullen al llarg de l’any les Coves del Salnitre ja tenen la possibilitat de conèixer amb major profunditat el municipi de Collbató i el seu entorn

Collbató, a menys de 30 minuts de Barcelona, ha estat històricament porta d’entrada al massís de Montserrat, els tresors naturals del qual es troben al seu abast: la cova del Salnitre, les profundes canals, les roques de formes fantàstiques, el vol dels ocells, els boscos d’alzina i roure… Tot un parc natural a tocar del poble.

Les petjades de la història han deixat la seva empremta: civilitzacions neolítiques, el castell i el nucli medievals, l’arquitectura popular i l’art modernista. Alhora, la cultura popular està impregnada d’un món màgic de llegendes, rondalles i éssers fabulosos acompanyant la descoberta de la muntanya de Montserrat.

La seva proximitat amb Montserrat, doncs -un dels grans destins turístics de Catalunya-, fan de les Coves del Salnitre de Collbató, un lloc perfectament ubicat per rebre als turistes que que s’apropen a la muntanya.

Gràcies als plafons que han estat instal·lats en el camí que uneix l’Àrea d’Esplai de La Salut amb les coves, les persones que realitzin el recorregut podran informar-se sobre diversos aspectes com són la fauna de Montserrat i la seva vegetació, la relació de Collbató i l’aigua o sobre la presència de l’home a la muntanya.

Aquests elements, subvencionats per la Diputació de Barcelona, han comptat amb la redacció del tècnic del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, de diferents àrees de l’Ajuntament de Collbató (turisme i medi ambient) i de l’Ivan Fernández.

Les Coves del Salnitre

La muntanya de Montserrat amaga una enigmàtica cavitat de gran bellesa natural, amb formacions que recorden l’obra de Gaudí.

És la cavitat més coneguda i la que millor resumeix la història de l’espeleologia catalana. La seva visita, altament recomanable a tots els qui vulguin conèixer Montserrat, és un passeig subterrani que permet descobrir les característiques i el resultat d’un procès geològic actuant sobre uns materials deteminats: calcaris i conglomerats. L’entrada, mig amagada pels blocs montserratins, disposa d’un accés fàcil gràcies a unes escales que superen el fort desnivell.

La visita a la cova del Salnitre és sempre guiada i cal fer reserva prèvia a l’Oficina d’Informació Turística de Collbató. De dimarts a divendres la cova només roman oberta per a activitats escolars concertades. Caps de setmana i festius de 10 a 13 h i de 16.30 a 18.30 h A l’agost obert tot el mes, de dimarts a diumenge, en el mateix horari dels caps de setmana i festius. La cova roman tancada tots els dilluns de l’any i els dies 25 i 26 de desembre i l’1 i el 6 de gener.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here