La Diputació de Barcelona està col·laborant aquests dies amb l’Ajuntament de Begues (Baix Llobregat) en el suport als afectats per l’explosió de gas que va produir-se el passat cap de setmana al centre de la població. Demà, tècnics de Consum de la corporació atendran els afectats per informar-los dels seus drets com a persones consumidores

Els tècnics de la Diputació mantindran reunions personalitzades amb els afectats, de 10 a 13 hores, a l’Ajuntament, per tal de resoldre dubtes sobre les assegurances i altres aspectes pràctics relacionats amb els seus drets. Cal demanar cita prèvia al mateix consistori.

L’Ajuntament de Begues ha prioritzat les seves actuacions per tal de garantir l’atenció als afectats, trobar habitatge provisional a les famílies que no poden tornar a les seves llars i posar a la seva disposició els ajuts disponibles des d’altres entitats i administracions tant pel que fa a l’habitatge com per a d’altres qüestions com serveis psicològics, tècnics o jurídics.

L’explosió de gas es va produir en un local comercial i va ocasionar 11 ferits lleus i danys de diversa consideració en els immobles de la zona del sinistre i en els vehicles estacionats en els voltants. Els fets van tenir lloc de matinada, en plena celebració de la festa major del municipi.

Segons les darreres estimacions realitzades, són una trentena els edificis afectats de diversa consideració. Quatre d’ells són els que presenten una major afectació: l’edifici on s’originava l’explosió i un dels edificis contigus que han quedat ensorrats, un tercer edifici que es troba parcialment esfondrat i un bloc de pisos que es troba afectat de manera important i que podria acabar sent enderrocat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here