• Les noves instal·lacions suposen una inversió de 60,67 milions €

• L’actuació permetrà triplicar la superfície actual del centre per millorar la qualitat i la resolució de l’atenció hospitalària

El proper 16 de juliol s’inicien les obres del nou Hospital de Viladecans, centre que dona atenció als més de 185.000 habitants dels municipis de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat.

Durant la visita que avui la consellera de Salut, Alba Vergés, ha fet al centre, s’ha mostrat molt satisfeta per poder anunciar l’inici d’unes obres llargament reinvidicades. “La qualitat dels nous espais suposarà una gran millora per als ciutadans i els professionals”, ha assegurat Vergés que aquest matí s’ha reunit amb l’equip directiu de l’hospital i també amb els alcaldes de la zona. Vergés, a més, ha volgut tenir un reconeixement pel seu antecessor, Antoni Comín, que “va creure molt en aquest projecte”.

El primer que es farà serà traslladar aquelles dependències del centre que ocupen espais que hauran de ser enderrocats per poder construir el nou edifici de l’hospital. Aquesta primera fase del projecte està previst que estigui enllestida a finals d’any i suposarà la reubicació temporal de les dependències afectades a d’altres àrees de l’hospital o mòduls.

Totes les accions s’han dissenyat amb l’objectiu que l’execució de les obres afecti el menys possible als pacients i a l’activitat diària de l’hospital. La primera fase dels treballs també afectarà al pàrquing del centre, que veurà reduïdes les seves places de forma molt significativa. A més, es canviaran els accessos per permetre la instal·lació d’una nova entrada a urgències i es ressituarà la zona de logística. L’arbrat serà traslladat a vivers fins que pugui tornar al recinte.

Una vegada reubicats els espais afectats es construirà el nou edifici. La superfície de l’actuació, incloent obra nova i reforma, serà de 40.802 m2. Les obres suposen una inversió total de 60,67 milions € i la durada prevista és de 4 anys i mig.

Millores en la qualitat de l’atenció a la salut

El nou Hospital de Viladecans permetrà triplicar la superfície actual, augmentar la capacitat resolutiva i aconseguir millores en el confort dels pacients i professionals.

El nou edifici, previst a l’Avinguda del Mil·lenari, es destinarà en la major part a usos assistencials, mentre que a les instal·lacions actuals es mantindran les consultes externes i s’utilitzaran per a usos administratius i no assistencials. L’edifici històric acollirà dependències administratives i no assistencials. A més, també es crearan espais enjardinats entre edificis, fet que contribuirà a unes bones condicions ambientals que afavoreixin el benestar de pacients i professionals.

En tot el procés, els professionals del centre han participat activament revisant i validant el pla funcional i participant en la redacció del projecte d’ampliació i reforma.

El termini estimat d’execució de les obres és aproximadament de 4 anys i sis mesos, als quals caldrà afegir un període per la posada en funcionament. Durant aquest temps, es mantindrà l’activitat habitual del centre, minimitzant les afectacions per als usuaris.

Una comissió de seguiment vetllarà pel correcte desenvolupament de les obres que es duran a terme amb el màxim respecte per les condicions de seguretat i salut de treballadors, pacients, usuaris i ciutadania en general. L’Hospital de Viladecans vol incidir especialment en la informació i la comunicació amb la ciutadania sobre l’evolució del projecte. Per això, disposa d’un espai a la seva web amb informació actualitzada de l’evolució de les obres. Som serem: hospital de Viladecans.

Hospital de Viladecans

L’Hospital de Viladecans és un centre del Sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT), gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), que des de l’any 1987 realitza activitat com a hospital general bàsic d’aguts.

L’any 1990 es va construir una nova àrea ambulatòria per a la consulta externa; l’any 2003 un nou edifici d’urgències i el 2008 un nou bloc quirúrgic que es va complementar l’any 2012 amb dos nous quiròfans de substitució dels dos existents a l’antic bloc quirúrgic. L’any 2016 es va posar en funcionament una nova àrea d’endoscòpia i cirurgia menor.

Als darrers anys, l’activitat del centre ha anat augmentant a conseqüència del creixement poblacional. Aquest increment ha comportat una insuficiència de l’estructura per fer l’activitat, tot i l’esforç realitzat en potenciar les alternatives a l’hospitalització convencional.

L’obra dona resposta a les necessitats d’atenció hospitalària de la població dels municipis de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat, tenint en compte els principis d’accessibilitat, equitat i eficiència que estableix el Pla de salut de Catalunya, tot i adaptant-se al context demogràfic i socioeconòmic del territori.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here