Del 24 d’abril a l’11 de maig i emmarcat al Temps d’Espàrrecs, Gavà viurà de nou el GastroGavà, organitzat per l’Ajuntament de Gavà i produïda per l’Associació de Gastronomia i Turisme, amb el doble format dels darrers anys: directament als restaurants participants (a la carta), i a l’espai gastronòmic de la Fira, el cap de setmana del 2, 3 i 4  de maig

Una vintena d’establiments oferiran les seves receptes preparades especialment per ser degustades durant la mostra. A més, s’han programat 3 showcookings, un d’ells amb un xef Estrella Michelín.

Horaris

Divendres 2 de maig, de 19 a 22.30 hores.

Dissabte 3 de maig, de 12 a 16.30 i de 19 a 22.30 hores.

Diumenge 4 de maig, de 12 a 16.30 i de 18 a 21 hores.

Servei de barra durant el concert de nit de divendres i dissabte, a la plaça de Jaume Balmes.

El participants

Café Teatre

Can Juvé

El Arapey

El Far de l’Illa

Ermita de Brugués

Hambre No More

Havana 66

Il Nuovo Italiano

Kilómetro Ámbar

Kilómetro Rojo

La Pineda

La Vinya

Major Trenta-sis

Mar de Pins

Margú

Mise en Place

Sunset Burger

Tasta’mm

Zandaka

La Vinya

Bruma Vins

Per la seva banda, fins l’11 de maig, també funcionarà el GastroGavà a la Carta, la ruta per assaborir platets i plats directament als restaurants participants. També es faran 3 tallers gastronòmics els dies 24 i 29 d’abril i el 7 de maig ens diferents restaurants on s’explicarà alguna de les seves receptes amb l’Espàrrec de Gavà i com tracten el producte per treure la seva màxima expressió gastronòmica, s’oferiran consells de com treballar el producte perquè el puguem consumir també a casa i compartirem també els coneixements de la pagesia que cultiven i cullen el producte.

Més informació a https://firaesparrecs.cat

L’Espàrrec Blanc de Gavà, un producte únic

Hi ha productes tan arrelats a la terra que acaben representant tot un territori: la varietat d’Espàrrec blanc de Gavà n’és un exemple. No només és un producte de proximitat, sinó un símbol dels seus vilatans i la seva gastronomia.

El Baix Llobregat és l’única zona de Catalunya on es fa aquesta hortalissa a causa de les particulars característiques del sòl que necessita, arenosa i poc compacte, i del clima –calorós durant els mesos de collita–. A Gavà, l’extensió de sorra és bastant gran: les condicions del terreny són, per tant, ideals i els agricultors ho van saber aprofitar als anys trenta del s. XX i fer un cultiu amb potencial econòmic.

De mida mitjana i de textura fibrosa, es caracteritza pel sabor agradablement amarg al paladar: és molt valorat pels xefs tant de la mateixa ciutat de Gavà, com de Catalunya, que omplen les seves cuines d’Espàrrecs de Gavà en temporada.

Proximitat i sostenibilitat

GastroGavà vol reivindicar la qualitat dels productes del territori agrícola que Barcelona té més a prop, apostant pel producte local i la conservació del territori i fomentant l’economia local, en un gran espai gastronòmic on s’oferirà bon menjar, saludable i sostenible. També hi ha un compromís per minimitzar els residus i l’economia social.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)