La 65ª edició de la Fira d’Espàrrecs de Gavà va tancar portes, ahir, amb el tradicional lliurament de diplomes a les famílies pageses participants en el concurs de paneres de fruits del camp

La mostra, segons ha explicat l’alcaldessa Raquel Sánchez, “ha comptat amb un ventall ampli i divers d’activitat durant tot el cap de setmana i s’ha enregistrat prop de 30.000 visites” xifra que qualifica d’ “espectacular” i és que “malgrat la pluja intermitent de diumenge al matí, la fira ha pogut desenvolupar-se amb prou èxit”

Com era d’esperar, la mostra agrícola ha esdevingut l’espai més visitat, així com Gastrogavà que, amb la seva ampliació d’espai i de restaurants, ha venut fins a 6000 tiquets, la qual cosa, segons Sánchez, “certifica la bona qualitat i salut de la gastronomia local”.

L’alcaldessa també ha destacat que la mostra comercial, que aquest any s’havia reorganitzat per sectors. D’una banda, les parades d’alimentació es van ubicar al carrer de Sant Pere, i per l’altra, les parades d’artesania i les no relacionades amb l’alimentació al carrer de Martí l’Humà. Al llarg del carrer de Sant Pere també hi havia la mostra d’automoció. Tot aquest espais s’han connectat el recinte firal amb l’eix comercial de l’Illa i la Rambla de manera que s’ha aconseguit un continu de passeig més atractiu per als visitants. Sánchez assegurava que “ha funcionat molt satisfactòriament” així com el mercat del camp que “ha incrementat demanda respecte l’any passat, i s’han venut 500 quilos més de verdura i quasi 800 manats més d’espàrrecs, la qual cosa demostra que la gent valora molt la qualitat dels productes de proximitat”.

Seguint la línia de promoció del producte autòcton i de la terra gavanenca, enguany les floristeries i els vivers de la ciutat han ocupat un espai de la Fira per promocionar els seus establiments i oferir el seu producte. Un espai ambientat i decorat amb jardineria amb tractors i maquinària relacionada amb els camps agrícoles de Gavà on es podien adquirir les plantes i les flors del jardí o la terrassa.

El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, expressava, en el seu discurs final el seu “orgull per la pagesia local” i “l’afany de seguir treballant amb la mateixa energia per fer cada vegada més gran la fira”. El vicepresident de l’entitat, Salvador Barri, també es mostrava “satisfet de l’esforç fet per la pagesia de Gavà i per la gran assistència de visitants”.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here