Les propostes van començar aquest passat 10 de juliol amb la pintada d’un mural urbà i acabaran el 24 amb un escape room temàtic pels carrers del municipi

Els i les joves de Castellví de Rosanes seran els protagonistes del mes de juliol amb una nova edició de les Festes de la joventut, que inclouran activitats culturals, lúdiques ireivindicatives del 10 al 24 d’aquest mes. Les quatre propostes programades són a l’airelliure, però tot i així caldrà dur mascareta mentre es facin les activitats com a mesura deprevenció addicional. Les inscripcions per participar a tres de les quatre activitats previstes –que tenen l’aforament limitat- s’obriran dilluns 12 de juliol.

La regidora de Joventut, Tere Mínguez, fa ressaltar la importància de poder recuperar l’activitat jove a Castellví. “El darrer any, amb la pandèmia, el jovent és qui ha rebut un dels impactes més grans en l’àmbit de les activitats, ja que durant molts mesos no han pogut tenir una oferta a la seva mida per les successives mesures de prevenció que s’han hagut d’aplicar. Aquest juliol reprenem les activitats joves i ho fem amb propostes que creiem que els agradaran, totes elles a l’aire lliure. En alguns casos, a més, es faran torns per evitar que tots els i les participants coincideixin alhora en un mateix espai”, explica Mínguez, que afegeix que “demanem també als i les joves que duguin posada la mascareta en tot moment mentre gaudeixin de les activitats, tant pel seu benestar com pel de la resta de nois i noies”.

Art urbà per començar el mes jove

El dissabte 17 de juliol al vespre es farà la segona de les activitats previstes, adreçada a nois i noies a partir de 12 anys: una pista d’inflables gegants que s’instal·larà a partir de les 20.30h a la pista poliesportiva municipal. En aquesta activitat es faran diferents torns. Les persones que s’inscriguin hauran de triar en quin torn volen participar. En cas que algú no s’hagi inscrit prèviament només es permetrà l’accés si l’aforament del torn no està complert.

Els menors d’entre 12 i 14 anys hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta per participar-hi.

L’endemà, diumenge 18, serà l’hora de les arts escèniques amb les Píndoles de teatre breu en espais vius. Tres obres de teatre jove s’escenificaran en tres espais diferents del nucli antic. El punt de trobada és la plaça del poble a les 18.30h. Des d’allà es dividirà el públic en tres grups i cadascun es dirigirà a un dels escenaris per gaudir d’una de les obres: Cicles, Mandra i La imatge. El públic posteriorment rotarà d’una obra a l’altra.

Per participar tant a la Crazy jump race com al teatre es pot fer la inscripció a l’Ajuntament els matins de dilluns a divendres o bé al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina dimarts a la tarda de 18 a 21h. Per a la Crazy jump race també hi ha l’opció d’enviar un missatge directe a l’Instagram @infocastellvi o un correu a info@castellviderosanes.cat indicant nom i telèfon fins les 15.00h de divendres dia 16.

Escape room pels carrers per cloure les activitats

El 24 de juliol es farà la darrera de les activitats de les Festes de la joventut: un escape room temàtic, ambientat a primers del segle passat, on els i les participants hauran de desactivar una bomba en un temps límit metre superen proves.

S’hi pot participar, per torns, en grups d’un màxim de 6 persones, que duran una tablet que els indicarà cap on han d’anar i els enigmes per descobrir per poder superar la prova.

L’activitat començarà a les 18.00h a la pista poliesportiva per al primer grup i, a partir d’aquella hora, aniran sortint grups cada 10 minuts. Les inscripcions es faran en una plataforma online que es podrà trobar a l’apartat d’agenda de www.castellviderosanes.cat a partir de dilluns 12 de juliol.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here