El Ple de l’Ajuntament del Prat de Llobregat ha decidit aquest dimecres per unanimitat nomenar l’exalcalde Lluis Tejedor, fill adoptiu de la ciutat.

Amb aquest títol es vol reconèixer la tasca de Lluís Tejedor Ballesteros com a alcalde del Prat entre 1982 i 2019. La proposta va ser impulsada per l’Ajuntament l’any 2020, per acord de tots els grups municipals, i ha rebut el suport dels centenars de persones que han signat la petició, i de 25 associacions  de la ciutat i de diverses personalitats del món social, polític i cultural que han tingut una relació personal amb Lluís Tejedor en l’exercici del seu càrrec.

L’acte de lliurament d’aquest títol a Tejedor tindrà lloc el divendres 19 de novembre al Teatre l’Artesà del Prat, a les 7 del vespre.

Lluís Tejedor va néixer a Cifuentes (Guadalajara) l’any 1952  i es va traslladar al Prat amb la seva família amb només 9 anys. Va estudiar enginyeria tècnica electrònica, camp al que es va dedicar professionalment durant la seva joventut. Es va afiliar a les clandestines Joventuts del PSUC, les JCC,  l’any 1974. L’any 1979 el PSUC va guanyar les primeres eleccions municipals democràtiques després del franquisme i Tejedor anava de número de 2 de la candidatura. Antonio Martin, que fou escollit alcalde, moriria a finals de l’any 1981 d’un tràgic accident de trànsit i Tejedor va ser elegit nou alcalde l’any 1982.

Des d’aleshores va guanyar totes les eleccions fins el 2015, primer com a PSUC, després com ICV i ja el 2015 en el marc dels Comuns. A les eleccions de 2019, després d’anunciar que no repetiria com a cap de llista, va tancar la candidatura del Prat en Comú, encapçalada per l’actual alcalde Lluís Mijoler.

Tejedor ha estat un referent del municipalisme a Catalunya, ha jugat un paper decisiu en el marc de les polítiques metropolitanes i ha treballat incansablement per fer del Prat una ciutat millor, superant els dèficits urbanístics o d’equipaments heretats del franquisme, i ha jugat un rol fonamental en la preservació del Delta del Llobregat i en enfortir la identitat del Prat com a ciutat.

Font: Ajuntament del Prat de Llobregat

Fotografia de Tejedor i Mijoler: Vilapress.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here