La Campanya demanarà a la Generalitat que garanteixi la viabilitat de les escoles bressol, ja que per els socialistes aquestes retallades suposarien un retrocés important en quant a la defensa de l’etapa educativa de 0 a 3 anys i de la conciliació familiar.

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Secretària de Cultura i Educació de la federació, Cristina Maza, es va reunir amb secretaris d’organització, regidors/es i responsables d’educació a les diferents agrupacions per encetar aquesta campanya que demanarà a la Generalitat que garanteixi la viabilitat de les escoles Bressol.

El PSC doncs, demana a la Generalitat de Catalunya que assumeixi la seva responsabilitat i garanteixi la viabilitat de les escoles bressol municipals, complint el seu compromís signat entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i les entitats municipalistes l’any 2004.

La financiació de les escoles bressol municipals està distribuïda en terços que assumeixen a parts iguals la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments i les famílies. En aquests moments la Generalitat de Catalunya ha decidit retallar el seu pressupost passant dels 1.800 euros per plaça a 1.600 per al curs 2010/2011, 1.300 euros per a l’any 2011/2012 i la previsió és que passi a 1.000 euros per any i plaça el curs 2012/2013.

Hi ha una gran incertesa davant aquesta situació que, inevitablement, suposarà segons la federació socialista, un augment de la quota que han d’assumir les famílies, amb el conseqüent perill que moltes no les puguin assumir.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here