CineBaix retransmet en directe avui l’òpera Cyrano de Bergerac des del Teatro Real de Madrid

CineBaix retransmet en directe avui l’òpera Cyrano de Bergerac des del Teatro Real de Madrid

La retransmissió es farà via satèl·lit i en alta definició i els espectadors podran gaudir en directe d’aquesta òpera en francès de Franco Alfano amb veus com la de Plàcido Domingo

Avui, dijous 10 de maig a les 20.00 hores, CineBaix retransmet en directe l’òpera Cyrano de Bergerac des del Teatro Real de Madrid. Es tracta d’una òpera en quatre actes del compositor italià Franco Alfano (1876 – 1954) sobre un llibret de Henri Cain (1859 – 1937), basat en un drama homònim del francès Edmond Rostand (1868 – 1918), on es novel·la la vida de l’escriptor i soldat Cyrano de Bergerac (1619 – 1655).

L’estrena va tenir lloc al Teatre de l’Òpera de Roma, llavors anomenat Teatre Real, el 22 de gener de 1936. L’estrena de la versió francesa, que a poc a poc es va anar imposant sobre la italiana, va tenir lloc en el Teatre Nacional de la Opéra-Comique de París el 29 de maig de 1936, amb José Luccioni i Madeleine Grandval en els papers protagonistes, sota la dirección d’Albert Wolff.

El director musical de l’òpera que es representarà aquest vespre al Teatro Real de Madrid és Pedro Halfer i la direcció va a càrrec de  Petrika Ionesco. Entre el repartiment hi ha veus com les de Sondra Radvanovsky en el paper de Roxane, Doris Lamprecht en el paper de Soeur Marthe, i Plácido Domingo en el paper de Cyrano.

El preu de les entrades, a la venda en la taquilla de CineBaix (C/ Joan Batllori, 21 de Sant Feliu de Llobregar) avui mateix, és de 16€ per al públic general i de 14€ per als socis de CineBaix.

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt