La retransmissió es farà via satèl·lit i en alta definició i els espectadors podran gaudir en directe d’aquesta òpera en francès de Franco Alfano amb veus com la de Plàcido Domingo

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]vui, dijous 10 de maig a les 20.00 hores, CineBaix retransmet en directe l’òpera Cyrano de Bergerac des del Teatro Real de Madrid. Es tracta d’una òpera en quatre actes del compositor italià Franco Alfano (1876 – 1954) sobre un llibret de Henri Cain (1859 – 1937), basat en un drama homònim del francès Edmond Rostand (1868 – 1918), on es novel·la la vida de l’escriptor i soldat Cyrano de Bergerac (1619 – 1655).

L’estrena va tenir lloc al Teatre de l’Òpera de Roma, llavors anomenat Teatre Real, el 22 de gener de 1936. L’estrena de la versió francesa, que a poc a poc es va anar imposant sobre la italiana, va tenir lloc en el Teatre Nacional de la Opéra-Comique de París el 29 de maig de 1936, amb José Luccioni i Madeleine Grandval en els papers protagonistes, sota la dirección d’Albert Wolff.

El director musical de l’òpera que es representarà aquest vespre al Teatro Real de Madrid és Pedro Halfer i la direcció va a càrrec de  Petrika Ionesco. Entre el repartiment hi ha veus com les de Sondra Radvanovsky en el paper de Roxane, Doris Lamprecht en el paper de Soeur Marthe, i Plácido Domingo en el paper de Cyrano.

El preu de les entrades, a la venda en la taquilla de CineBaix (C/ Joan Batllori, 21 de Sant Feliu de Llobregar) avui mateix, és de 16€ per al públic general i de 14€ per als socis de CineBaix.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here