Ahir, ICV-EUiA de Sant Boi va presentar una moció contra la construcció del macrocomplex i demà dissabte, a Santa Coloma de Cervelló, es realitzarà un debat sobre Eurovegas a la biblioteca municipal.

Mocions contra la instal.lació d’Eurovegas al Baix Llobregat  

Algunes localitats del Baix Llobregat, han aprovat mocions contra Eurovegas, com és el cas de la capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat. D’altres, estan a l’espera del resultat de la votació que es pugui produïr al proper ple, com és el cas de Sant Boi.

La moció d’ICV-EUiA Sant Boi, que va presentar ahir per tal que es discuteixi i voti al proper Ple municipal; dóna suport a la declaració “Per un desenvolupament de qualitat, no al model que representa Eurovegas”, feta pública pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

El Grup Municipal ecosocialista presentarà en el Ple municipal del proper dimarts 29 de maig aquesta moció, contrària a la instal·lació del projecte Eurovegas en terrenys del Baix Llobregat.

Entre els principals motius d’oposició al projecte destaquen la creació d’un complex de més de 800 hectàrees de sòl dedicades al macrojoc o la manca de transparència en la informació que es coneix del projecte. Alhora, la moció subscriu que la instal·lació d’Eurovegas comportaria certes exigències com ara la cessió de terrenys, la creació d’infraestructures per part de les administracions o la modificació de lleis i normes que fins ara han guiat la convivència dels municipis de la zona.

Josep Puigdengolas, tinent d’alcalde de Medi Ambient i Entorn Natural, ha afirmat “que una vegada més mostrarem el nostre rebuig a un projecte que crearà escassa ocupació i de poca qualitat, que acabarà definitivament amb el Parc Agrari i que representa un model radicalment contrari al model de ciutat que desitgem. Treballarem perquè la moció tingui el recolzament necessari i sigui aprovada en el proper Ple”.

ICV-EUiA Sant Boi ha participat en els actes de protesta i de rebuig al projecte i ha publicat un article al butlletí municipal Viure Sant Boi per tal de convèncer la ciutadania dels efectes negatius d’aquest.

Debats sobre el model Eurovegas

“Quin model i quin impacte per al futur de la comarca?”. Aquest és el títol sota el que demà es durà a terme a Santa Coloma de Cervelló, un debat sobre Eurovegas i el model que aquest macrocomplex d’oci i joc representa.

Demà a les 17:30 h a la Biblioteca Pilarín Bayés, es realitzarà aquest debat-col·loqui amb Lluís Parés d’Unió de Pagesos del Baix Llobregat, Conxita Sánchez del Centre d’Estudis del Baix Llobregat, i José Antonio Rubio, Conseller comarcal de Medi Ambient.

Aquest debat es suma a la llarga llista de xerrades i actes informatius que es duen a terme al Baix Llobregat, per tractar aquest tema fonamental per a la nostra comarca, i sobretot, per al seu futur.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here