El PSC treballa una declaració i moció conjunta al Baix Llobregat, contra la disminució de competències dels municipis de menys de 20.000 habitants

El PSC treballa una declaració i moció conjunta al Baix Llobregat, contra la disminució de competències dels municipis de menys de 20.000 habitants

El PSC assegura que buidar de competències els municipis petits “vulnera el dret de la ciutadania a la proximitat”,  ja que “funcionen amb un equilibri econòmic que els ha permès donar serveis fonamentals per la ciutadania”.

El primer secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda, s’ha reunit aquest dijous amb portaveus i alcaldes del PSC dels municipis petits de la comarca per treballar una declaració i moció conjunta contra la proposta de la Federació de Municipis i Províncies (FEMP).

Aquesta proposta de la FEMP, obre la porta a que els ajuntaments de menys de 20.000 habitants puguin perdre les seves competències en favor de les Diputacions. Si això fos així, tindria un fort impacte a la nostra comarca, ja que el Baix Llobregat compta amb 15 municipis de menys de 20.000 habitants: Pallejà, Sant Just Desvern, Castellví, Begues, Collbató, Sant Climent, Cervelló, Santa Coloma de Cervelló, Sant Esteve Sesrovires, Abrera, Vallirana, El Papiol, Corbera, Torrelles i La Palma.

El PSC assegura que els municipis de menys de 20.000 habitants “funcionen, en general, amb un equilibri econòmic que els ha permès donar serveis fonamentals per a la seva ciutadania, en molts casos fent mancomunitats per tal d’abaratir despeses en determinats serveis”.

A més, assenyala que s’han de tenir en compte arguments com la història, l’orografia i la identitat de cadascun dels municipis, ja que “el sentiment de pertinença i l’orgull de viure en un municipi, a més de l’estructura urbanística pròpia són fets diferencials que s’han de mantenir i respectar”.

D’altra banda, els socialistes creuen que “els bons serveis es donen sempre des de la proximitat” i que la ciutadania “sent el seu ajuntament com l’administració més propera i és a ella a qui s’adreça per demanar serveis, siguin o no siguin de la seva competència, i perquè els solucionin els problemes”. En aquest sentit, critica que “fer desaparèixer l’estructura administrativa d’aquests ajuntaments vulnera el dret de la ciutadania a aquesta proximitat”.

El PSC demana “responsabilitat per no prendre decisions errònies” i que s’analitzi el sistema competencial, organitzatiu i financer dels governs locals per tal de millorar el sistema i “perquè els serveis a la ciutadania, que és el més important, no pateixin cap retallada i es puguin donar de la forma més racional i professional possible per la seva administració més propera”.

 

 

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt