El PSC assegura que buidar de competències els municipis petits “vulnera el dret de la ciutadania a la proximitat”,  ja que “funcionen amb un equilibri econòmic que els ha permès donar serveis fonamentals per la ciutadania”.

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l primer secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda, s’ha reunit aquest dijous amb portaveus i alcaldes del PSC dels municipis petits de la comarca per treballar una declaració i moció conjunta contra la proposta de la Federació de Municipis i Províncies (FEMP).

Aquesta proposta de la FEMP, obre la porta a que els ajuntaments de menys de 20.000 habitants puguin perdre les seves competències en favor de les Diputacions. Si això fos així, tindria un fort impacte a la nostra comarca, ja que el Baix Llobregat compta amb 15 municipis de menys de 20.000 habitants: Pallejà, Sant Just Desvern, Castellví, Begues, Collbató, Sant Climent, Cervelló, Santa Coloma de Cervelló, Sant Esteve Sesrovires, Abrera, Vallirana, El Papiol, Corbera, Torrelles i La Palma.

El PSC assegura que els municipis de menys de 20.000 habitants “funcionen, en general, amb un equilibri econòmic que els ha permès donar serveis fonamentals per a la seva ciutadania, en molts casos fent mancomunitats per tal d’abaratir despeses en determinats serveis”.

A més, assenyala que s’han de tenir en compte arguments com la història, l’orografia i la identitat de cadascun dels municipis, ja que “el sentiment de pertinença i l’orgull de viure en un municipi, a més de l’estructura urbanística pròpia són fets diferencials que s’han de mantenir i respectar”.

D’altra banda, els socialistes creuen que “els bons serveis es donen sempre des de la proximitat” i que la ciutadania “sent el seu ajuntament com l’administració més propera i és a ella a qui s’adreça per demanar serveis, siguin o no siguin de la seva competència, i perquè els solucionin els problemes”. En aquest sentit, critica que “fer desaparèixer l’estructura administrativa d’aquests ajuntaments vulnera el dret de la ciutadania a aquesta proximitat”.

El PSC demana “responsabilitat per no prendre decisions errònies” i que s’analitzi el sistema competencial, organitzatiu i financer dels governs locals per tal de millorar el sistema i “perquè els serveis a la ciutadania, que és el més important, no pateixin cap retallada i es puguin donar de la forma més racional i professional possible per la seva administració més propera”.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here