Entrevista a Salam Almaslamani, presidenta de la Comunitat Palestina a Catalunya

Salam Almaslamani és presidenta de la Comunitat Palestina a Catalunya. Viu a Sant Joan Despí des de l’any 2000, és mediadora social i cultural, està casada i té tres fills.

Salam, què és per tu el Baix Llobregat?

Per mi el Baix Llobregat és casa meva, ara. Les meves arrels són a Palestina, però jo em considero catalana i espanyola, així que em sento com que sóc a casa meva.

Aquest mes de maig esteu celebrant la Nakba. Què és i per què la commemoreu?

Nakba significa “desastre” en àrab. Per nosaltres el desastre va començar al maig del 1948, quan més de 750.000 persones van ser expulsades a més de 50 països diferents. Només el 15% de la població es va quedar a Palestina. Avui dia, aquells que es van exiliar ja no són 750.000, sinó que són prop de 6 milions de refugiats. Som el país amb més refugiats de tot el món. Per nosaltres, això és una “nakba”, no poder tornar a casa nostra.

El contingut que hi ha a continuació només es visible amb la subscripció anual. Si estàs subscrit, introdueix les teves dades d’accès aquí. Si no ho estàs, pots subscriure’t a elBaix.cat en el següent enllaç: Ets del Baix?

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt