Sant Climent de Llobregat inicia un pla de transparència econòmica

L’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat ha posat en marxa un pla de transparència econòmica destinat a oferir de manera pública i regular -cada mig any- l’estat concret dels comptes públics a tots els veïns del municipi. La primera trobada es va dur a terme el passat 10 de maig al Casal de Cultura, on es va facilitar a una setantena de ciutadans de la localitat l’accés a la informació de les arques municipals.

Durant l’exposició, a més d’explicar el pla de transparència, es van aportar les xifres de la liquidació del pressupost de l’any 2011. Al novembre es repetirà la sessió i es donarà a conèixer l’estat d’execució del pressupost.

El pla de transparència permetrà que durant el segon semestre es doni compte de l’estat d’execució del pressupost a la sessió plenària ordinària del mes de novembre amb la possibilitat per a tots els veïns i veïnes de presentar les seves preguntes i propostes, i estableix que les dades econòmiques i pressupostàries siguin exposades públicament a través del web municipal, les xarxes socials i als diaris oficials corresponents; segons ha explicat l’Ajuntament en una nota de premsa.

Aquests actes oberts destinats a donar compte de la situació de l’estat econòmic del consistori es reproduiran regularment dins del primer semestre de cada exercici. De la mateixa manera el pla de transparència permetrà que durant el segon semestre es doni compte de l’estat d’execució del pressupost a la sessió plenària ordinària del mes de novembre amb la possibilitat per a tots els veïns i veïnes de presentar les seves preguntes i propostes.

El conjunt de grups municipals també tindrà una presència activa ja que anualment seran convocats a la comissió especial de comptes i podran disposar a les Juntes de Govern Local dels tancaments econòmics de cada exercici.

Castellví de Rosanes renova l’espai dedicat al “Treball” al web municipal

El consistori aposta per destinar-hi més recursos i crear una àrea pensada específicament per a la gent jove. Ara, des d’una mateixa pantalla es pot accedir a la borsa de treball, a la renovació online de l’atur i a informació sobre cursos de formació, entre d’altres.

L’espai web dedicat al Treball es renova per oferir des d’avui més recursos i de forma més visual. L’antic apartat d’”Ofertes de treball” ha passat a anomenar-se “Treball” i, a més d’incrementar el nombre de recursos oferts fins ara, s’ha creat una àrea pensada especialment per al jovent, amb accés a informació i recursos dedicats a aquest col·lectiu.

La nova àrea de Treball té vuit menús diferents que permeten accedir tant als serveis de la borsa de treball municipal com a l’aplicatiu de renovació online de l’atur del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), passant per ofertes laborals i cercadors de recursos de formació, entre d’altres.

Els usuaris i usuàries podran enllaçar directament, a través d’aquesta nova pàgina, amb nombrosos recursos oferts pel SOC, per exemple. També podran conèixer convocatòries de selecció que s’hagin posat en marxa en diferents indrets de la comarca i les que puguin fer-se des de l’Ajuntament. Igualment es pot accedir a espais amb informació pràctica sobre com elaborar, per exemple, un currículum.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here