L’espectacle, a càrrec de la companyia Barcelona Ballet Flamenco, s’estrena en el marc del 29è Festival d’Art Flamenc de Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]M[/dropcap]iroterráneo” està inspirada en l’obra del pintor Joan Miró i fou escrita fa vint anys per Paca García. No va ser, però, fins fa dos anys que es van donar les circumstàncies per fer realitat aquest projecte, que Paca García havia escrit pensant en Antonio Canales com a artista principal.

El català és com un nen, murri, d’aparença esquerpa, però amb un humor soterrat. I Joan Miró n’era un exemple; segons el ‘bailaor’ flamenc Antonio Canales.

L’obra és una producció de la companyia Barcelona Ballet Flamenco, que lidera Paca García i que s’autoanomena “la companyia flamenca de Catalunya”. I es que  l’espectacle que s’estrena aquesta nit A Cornellà és ple de referències a la cultura catalana: Miró serveix per submergir els ballarins en  ambients amb molt de color, “colors vius, intensos, que evoquen el Mediterrani”, segons el ‘bailaor’ flamenc.

L’espectacle està produït per Jorge Jiménez i el coreògraf és Rubén Olmo. Carmen la Talegona, una ‘bailaora’ cordovesa, completa el duet de protagonistes amb Antonio Canales. La Talegona encarna l’ull del pintor català que interpreta Canales i un jove José Manuel Álvarez completa el repertori principal fent d’aprenent de Miró.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here