La conferència “El Comunista Manifiest. Un fantasma torna a recòrrer el món” se celebra aquesta tarda a les 19.30h a l’Ateneu de Sant Feliu de Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]I[/dropcap]ván de la Nuez, filòsof, assagista i gestor cultural, participa aquest vespre en una activitat organitzada per la USLA entorn el comunisme, el fantasma del qual, segons de la Nuez, podem reconèixer en algunes accions i manifestacions que se succeeixen en els darrers temps arreu del món.

“És possible percebre els ecos de la glasnost (la política de transparència que va iniciar el desgel de la Unió Soviètica) a Wikileaks. Les mobilitzacions dels indignats evoquen a Solidarnosc, el sindicat sorgit a Gdansk que apel·là a la solidaritat per subvertir el règim polac (Lech Walesa ha resorgit donant el seu recolzament als manifestants d’Occupy Wall Street). I la convocatòria a refundar la democràcia ens remete a la perestroika (aquella reconstrucció invocada per Gorbachov com a única possibilitat de salvar l’antic sistema)”, segons Iván de la Nuez.

L’autor també argumenta que a tot això cal afegir les pulsions per la gratuïtat a internet o l’impacte que les noves tecnologies estan tenint sobre els criteris de propietat que fins fa poc dominaven el nostre mode de vida, així com algunes formes comunals d’associació o la sublimació de l’Est com a fantasia de la cultura occidental.

La conferència se celebrarà a les 19.30h a l’Aula de Cultura de l’Ateneu de Sant Feliu de Llobregat (C/ Vidal i Ribas, 25). La xerrada és una activitat de la Universitat Social Lliure Autogestionada (USLA), un projecte de l’Ateneu Santfeliuenc que té com a objectiu recuperar l’ideari educatiu dels orígens de l’entitat, a partir d’adaptar-lo a la realitat actual d’un món global.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here