El Parlament rebutja ampliar la Zona Especial de Protecció d’Aus del Delta del Llobregat. ERC lamenta que s’hagi desestimat la seva proposta per “raons econòmiques i ‘desarrollistes'”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]C[/dropcap]iU, PSC i PP han impedit aquest dijous l’ampliació de la Zona Especial de Protecció d’Aus (ZEPA) del Delta del Llobregat. La comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha debatut  la proposta de resolució d’ERC perquè el Govern promogués l’ampliació de les zones ZEPA, però ha estat rebutjada per, ha lamentat la portaveu parlamentària dels republicans, Anna Simó, “raons econòmiques i ‘desarrollistes'”.

Simó ha recordat que la normativa d’aus de la UE es dota de la figura de les ZEPA “com a instrument per salvaguardar els espais on habiten poblacions d’ocells d’interès comunitari i exigeix un increment de la protecció de les aus al Delta”.

Aquesta iniciativa, presentada el novembre de 2011, es fa ressò de la petició de diverses entitats ecologistes com DEPANA o SEO/Birdlife, per ampliar la ZEPA i s’afegeix a la proposta de resolució que va presentar ERC a principis de legislatura al Parlament en què s’instava el Govern de la Generalitat a realitzar els tràmits necessaris perquè l’Estat s’adhereixi a la convenció Ramsar i per augmentar el grau de protecció de la zona amb l’aprovació del Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Delta del Llobregat.

Simó ha destacat que la Sentència del Canal Segarra-Garrigues el Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees (TJCE) condemna l’estat espanyol per falta de garanties de protecció de les aus en les zones afectades pel projecte del canal, que en el cas del Delta del Llobregat i del Parc Agrari seria el projecte d’Eurovegas o d’ampliació d’infraestructures existents, segons ERC.

Simó ha criticat que CiU, PSC i PP hagin adduït que ampliar-la faria incrementar el control necessari i encariria en temps de crisi els costos de protecció i que limitaria i perjudicaria el creixement urbanístic i d’infraestructures.

ERC recorda que el Consorci del Delta del Llobregat, organisme integrat per la Generalitat i municipis del Delta que gestiona i preserva l’entorn del Delta, ha sol·licitat més figures de protecció a la Generalitat. Així mateix, apunta que un informe del novembre de 2010 avisava de la necessitat d’ampliar les reserves naturals del Delta i que en el cas d’una intervenció urbanística com el Parc del Delta “les posa innecessàriament en perill”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here