Durant tot el cap de setmana hi haurà exposició i venda de cireres i de productes d’horta del Papiol, mostra d’oficis tradicionals, exposició d’armes i música d’ambient i mercat tradicional

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap] més, hi haurà altres activitats per a petits i grans: cercavila, espectacle de lluites, animació musical i dansa del ventre, ronda musical i duel de grallers, esmorzar de pagesos, intercanvi de xapes, menú degustació de cireres…

Però aquesta no es tracta d’una edició més; enguany es commemoren els 30 anys de la Festa de la Cirera, una celebració que s’ha imprès amb força i merescudament, en el calendari festiu del Papiol i de la comarca del Baix Llobregat.

Ara fa 30 anys, el Casal de les Sardanes del Papiol va organitzar la primera Festa de la Cirera, i des d’aleshores s’ha reeditat amb èxit cada any.

La Festa de la Cirera és, sobretot, un cap de setmana on el poble rendeix un sincer reconeixement als seus pagesos: una professió tan antiga com la nostra societat, que tot i els avenços tecnològics, les noves industrialitzacions i tots els canvis que ha viscut la nostra era, segueix essent més necessària que mai. El Papiol ha estat històricament un poble de pagès; i n’està orgullós.

Tot i que el Papiol està situat en una de les comarques més industrialitzades de Catalunya, el Baix Llobregat, encara hi queden pagesos i la festa és una bona manera de donar a conèixer el seu treball i la seva professió.

Al llarg de tots aquests anys, durant la Festa de la Cirera, s’han anat fent diferents activitats, com l’exposició de tractors, les parades dels botiguers del Papiol i, en els últims anys, el mercat medieval i el mercat de pagès. Aquest any, com a novetat, l’Associació de Pagesos del Papiol tindrà una parada on es vendran productes dels associats.

A més, fins al 20 de juny hi haurà la possiblitat de gaudir d’un menú degustació de cireres, en alguns establiments del poble.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here