La primera residència del campus de la UPC a Castelldefels tanca el seu primer curs amb èxit d’ocupació

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a primera residència del campus de la Mediterrània que la UPC té a Castelldefels és a punt d’acabar amb èxit el seu primer curs de funcionament. El centre, que té 160 habitacions i places per a 187 estudiants i investigadors visitants de centres de prestigi internacional ubicats en aquest indret del Baix Llobregat com l’ICFO, l’Escola d’Agricultura o l’Institut de Geomàtica, ha passat èpoques en què ha tingut ocupades pràcticament totes les places.

Davant d’això el rector de la UPC, Antoni Giró, que va inaugurar oficialment el centre aquest dimecres amb el conseller de Territori Lluís Recoder, va recordar que la institució disposa de més espai al campus per ampliar l’oferta d’habitatge.

Tot just fa poc més d’un any, el febrer passat, es va posar la primera pedra d’un edifici que ha suposat una inversió d’uns nou milions d’euros i està gestionat per l’empresa Resa. El setembre, però, ja va començar a funcionar: l’obra va estar enllestida ràpidament perquè està feta amb blocs prefabricats.

Durant aquest curs, doncs, ja han pogut passar per l’indret estudiants estrangers que han acudit al campus de Castelldefels d’Erasmus o en el marc dels seus estudis de màster o de doctorat, d’una banda, o estudiants catalans de comarques, de l’altra. Aquests grups solen estar a la residència tot el curs, però també és possible llogar-hi estances per a estades més curtes. Per exemple, per una visita d’investigació.

Hi ha tres tipus d’allotjament: habitacions individuals, d’altres que comparteixen la cuina entre dues, i ‘suites’, pensades per a investigadors ‘senior’ però que també han estat contractades per alguns estudiants. La residència, anomenada Font i Quer en honor de l’il·lustre botànic català, també té un gimnàs, una sala d’estar i aules d’estudi.

Davant de l’èxit durant el seu primer curs de funcionament, Giró va recordar que la UPC té terrenys al campus de Castelldefels per ampliar, “si cal”, l’oferta. “Si volen que les nostres universitats siguin universitats de prestigi internacional, cada vegada hem d’estar més preparats per poder acollir aquests estudiants d’arreu del món que volem que vinguin”,va afegir el conseller de Territori, Lluís Recoder, que aquest dimecres va visitar l’espai amb Giró.

La residència d’aquest campus, va afegir el conseller, respon a un “nou model d’universitat, més semblant a les universitats tradicionals anglosaxones, que també generen al seu entorn empreses però també l’habitatge i l’ambient que dóna el fet que estudiants, professors i investigadors puguin conviure”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here