L’Ajuntament de Molins de Rei demana l’alliberament i absolució de totes les persones que s’han detingut i empresonat pels incidents de la vaga general del 29 de març

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l ple municipal de dijous a la nit va aprovar una moció de la CUP en aquest sentit,  amb els quatre vots a favor d’aquesta formació, els quatre d’Iniciativa per Molins de Rei i els dos d’Esquerres per Molins de Rei. Els cinc regidors del PSC es van abstenir i els cinc de CiU i el del PP hi van votar en contra.

Amb l’aprovació d’aquesta moció que aprova per primer cop un municipi dels Països Catalans, el consistori molinenc demana la llibertat immediata de les dues persones que estan en presó preventiva en considerar que la mesura s’ha aplicat “de forma desproporcionada” i demana també la llibertat sense càrrecs de tots els encausats per la vaga del 29-M, que s’eleven al centenar de detinguts i mig centenar d’imputats.

Així mateix, demana la llibertat dels encausats pels fets de Mallorca i València. A més, demana a les autoritats policials de les administracions autonòmiques i estatal que aturin la repressió contra aquells sectors socials que lluiten per una societat més justa.

El consistori sosté que la repressió policial i judicial “no soluciona cap conflicte de naturalesa política o social”, de manera que “cal apostar per solucions globals que minimitzin els motius que originen aquest conflicte”. Segons la moció, “la justícia està actuant de forma molt desigual depenent de la tipologia del cas”.

L’Ajuntament de Molins farà arribar la seva decisió als governs català, valencià i balear i també al govern espanyol.

Protestes al carrer

Centenars de persones es van concentrar ahir al vespre a diverses poblacions en suport als detinguts i empresonats pels fets del 29-M. A Tortosa, població d’un dels joves que ha ingressat a presó preventiva, unes 200 persones es van concentrar a la Plaça de l’Àngel.

Centenars de persones van protestar ahir divendres al vespre en les diverses concentracions que es van celebrar a diferents municipis de Catalunya per donar suport a la desena de detinguts -dos d’ells en presó preventiva- que s’han produït aquesta setmana en relació als incidents del 29 de març passat.

A Tortosa, població d’un dels joves que ha ingressat a presó preventiva, unes 200 persones es van concentrar a la plaça de l’Àngel per denunciar “el doble raser de la justícia”. Segons els convocants, organtizacions de l’Esquerra Independentista, “es persegueix i castiga desproporcionadament aquells que lluiten contra les retallades mentre els banquers i els polítics corruptes són absolts i indultats”.

Durant la concentració de Tortosa es va demanar l’alliberament dels dos empresonats i es van anunciar més mobilitzacions que començaran diumenge amb una manifestació Barcelona que sortirà a les 12 del migdia de la plaça Joan Pairó de Sants.

A més de Tortosa, Girona, Badalona, Vilanova i la Geltrú, Molins de Rei, Lleida i Mataró van realitzar protestes per donar suport als detinguts.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here