El president valencià dóna suport a la candidatura de Marina d’Or a l’Eurovegas i assenyala que Orpesa pot oferir “clima, costa, turisme” i l’execució urbanística del projecte “de manera immediata”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, va expressar ahir el seu suport a la candidatura del complex Marina d’Or, a Orpesa (Plana Alta), per acollir el projecte Eurovegas. Fabra va assenyalar que “qualsevol capacitat d’il·lusió ha de ser molt ben rebuda per tots” i ha valorat la proposta com “una gran oportunitat” per al País Valencià i la demarcació de Castelló.

El president valencià va afegir que Marina d’Or “pot oferir el que a altres lloc no hi cap” i es va referir a “clima, costa, turisme i un espai aprovat urbanísticament que en cas d’arribar a un acord es podria fer de manera immediata”

No obstant, aquest interès per Eurovegas no ha caigut bé als altres territoris que ja fa temps que pugnaven per ubicar el macroprojecte.  Per exemple, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, va dir aquest diumenge que la proposta de Marina d’Or para acollir el Eurovegas “arriba una mica tard” ja que està previst que aquest mes de juny el promotor Sheldon Adelson anunciï quin serà la seva ubicació.

Primeres reaccions contra Eurovegas València

Mentrestant, Esquerra Unida reclama el govern valencià que es mostri contrari a la instal·lació de l’Eurovegas a Marina d’Or.  La formació insta la Generalitat Valenciana a donar explicacions sobre quina és la seva postura al respecte.

La diputada d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a les Corts Valencianes, Marina Albiol, va reclaramar ahir que la consellera de Turisme, Lola Johnson, es pronunciï de manera pública en contra de la postulació de Marina d’Or per instal·lar el projecte Eurovegas a Orpesa (Plana Alta).

En nota de premsa, Albiol ha exigit que la postura del govern valencià sigui contrària a un projecte que ha qualificat de “barbaritat” i “hiperbòlic des de tots els punts de vista”. En opinió de la diputada l’anomenada ciutat del joc Eurovegas és “un niu d’atur, de corrupció i prostitució” i la seva ubicació a Orpesa que “no es pot resoldre únicament en clau municipal”.

“Las Vegas no és un paradís, i ens preocupa que el PP done llum verda a aquest megaprojecte que simplement vol imitar aquesta ciutat”, ha lamentat la diputada Marina Albiol.

Esquerra Unida ha advertit que l’Eurovegas esdevindrà “un limb legal” ja que el seu propietari “pretén exigir canvis en molta legislació que afectaria des del tabac, fins la fiscalitat, la prostitució, els menors, l’urbanisme, estrangeria, etc”. La formació ha reclamat respostes del Consell, “el govern valencià ha de dir quina és la seua postura i si està disposat a acceptar aquestes condicions”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here