El Secretari General d’ICV i l’Alcalde del Prat van fer aquestes valoracions en el marc de la festa del Baix Llobregat d’ICV, que es va celebrar aquest diumenge al Prat de Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a Festa del Llobregat d’ICV que es celebra des de fa més de 15 anys, va agrupar ahir a una paella popular al Parc Nou del Prat de Llobregat a més de 500 persones. Durant els parlaments van intervenir Candela López, regidora d’ICV-EUiA a Castelldefels i coordinadora de les joventuts d’ICV a la comarca; Arnau Funes, president comarcal d’ICV i regidor d’ICV-EUiA a Cornellà; Lluís Tejedor, Alcalde del Prat i Joan Herrera, Secretari General d’ICV.

La regidora de Castelldefels va explicar què implica viure en una ciutat governada pel PP, “tinc la desgràcia de ser de la unica ciutat del Baix Llobregat governada pel Partit Popular”, va declarar. I va fer referència als acomiadaments de treballadors públics i el debilitament del teixit associatiu de la ciutat que està duent a terme el PP a Castelldefels.

festa llobregatPer la seva banda, el President comarcal d’ICV va voler remarcar els bons resultats de la coalició a les últimes eleccions municipals i generals. “A ICV li ha anat millor però no podem dir que a la comarca li hagi anat millor”, va declarar Funes, referint-se a la forta siutació de crisi que està colpint de manera especial a comarques com el Baix Llobregat. Sobre el paper que ha de jugar ICV, el també regidor de Cornellà va recmarcar que “al Baix ICV estem acostumats a ser alternativa, hem guanyat eleccions municipals a grups majoritaris i per tant sabem molt bé el que significa governar”.

Pel que fa a l’Alcalde del Prat, va assegurar que “cada vegada hi ha mes gent que se sent propera al projecte d’ICV”. Sobre Eurovegas  Tejedor a explicat “us imagineu que vingués un senyor a l’ajuntament del Prat i digués que té molts diners i ens proposés fer una urbanització en aquest espai, aquest Parc Nou de 14ha on ens trobem? Que en digués no vull acollir-me a les lleis, destruiré el parc  però donare feina. Què hauríem d fer? Doncs dir que NO. I aixo és Eurovegas.”

“Perquè hem de permetre que es destrueixi un espai com el Parc Agrari per una promesa de creació d’ocupació que a més no és veritat? No ens deixem enredar! Depèn de nosaltres impedir aquest model especulatiu que hipotecaria el nostre futur. No hem de permetre q ningú, per ric que sigui, destrueixi el patrimoni natural de la comarca que ens ha costat tant de mantenir”, va sentenciar Tejedor.

Finalment, el Secretari General d’ICV, Joan Herrera, va acusar el govern espanyol de “mentir” sobre el rescat al sistema financer perquè va assegurar que el que s’ha produït és un rescat que afectarà a la ciutadania i va augurar noves retallades. Herrera va considerar “intolerable” que s’ajudi a la banca mentre hi haurà “més escanyament” per a la població perquè Europa “no dóna 100.000 milions d’euros a canvi de res”. El dirigent ecosocialista va lamentar que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no sortís aquest dissabte a donar explicacions i els va acusar “d’aixecar la camisa” als ciutadans. A més, va criticar CiU per “avalar” el rescat “des del minut 1”.

Segons Herrera el que cal és “redistribuir i demanar esforços a qui més té. És necessari un pacte social”.

herrera eurovegasPer el líder d’ICV “cal transparència, que ens expliquin de veritat què esta passant i per això hem demanat una comissió d’investigació. També hem de demanar responsabilitats. Polítiques i si s’escau penals. I que caigui qui hagi de caure. I per últim, democràcia. Volem decidir si els nostres fills hauran de pagar el crèdit del rescat, i per tant, cal un referèndum per poder decidir”.

“ICV-EUiA som l’oposició però volem ser alternativa i per això hem de créixer. Avui l’alternativa no és Eurovegas com planteja CiU i PP  amb el silenci còmplice moltes vegades del PSC. Eurovegas vol dir construcció però també blanqueig de capitals, joc,…un model de societat que és un desastre”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here