El consistori emet un comunicat de suport als treballadors de l’empresa davant el conflicte laboral que pateixen

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons el comunicat de l’Ajuntament, Sant Andreu de la Barca és molt conscient de l’impacte que té en l’economia de la població l’empresa Compañía Española de Laminación, S.A., coneguda com CELSA, dedicada a la metal·lúrgia. L’empresa està situada al terme municipal de Castellbisbal, però molt a prop del nucli urbà de Sant Andreu.

El consistori és conscient que molts treballadors de Sant Andreu de la Barca tenen un lloc de treball en aquesta empresa.  Aquest mes de juny de 2012, l’empresa ha presentat una proposta de modificació de les condicions econòmiques de que gaudeixen els treballadors, amb una reducció important de llocs de treball, amb la greu afectació que aquestes mesures poden tenir sobre la població.

Davant aquesta situació l’Ajuntament ha volgut expressar la seva solidaritat amb els treballadors de l’empresa davant el conflicte laboral que s’ha produït; demanar a l’empresa que negociï amb els treballadors la situació econòmica de l’empresa i les mesures de caire laboral que cal prendre per mantenir l’empresa en funcionament; i oferir la seva intermediació en aquest conflicte laboral, oferiment que l’alcalde Enric Llorca ha fet als treballadors de Celsa amb els que s’ha reunit.

L’Ajuntament de Sant Andreu també vol fer arribar als representats parlamentaris dels diferents partits polítics i coalicions presents en el Consell Plenari de la ciutat, la preocupació que genera la situació laboral de l’empresa CELSA i presentarà en el proper ple una moció de suport als treballadors de l’empresa, per tal d’aconseguir la unanimitat de les forces polítiques.

Protestes dels treballadors

Una seixantena de treballadors de l’empresa CELSA van tallar durant més de mitja hora la carretera A-2 dijous passat, a l’altura de Sant Andreu de la Barca. Els treballadors protestaven per les noves condicions laborals a les quefa referència el comunicat de l’Ajuntament de Sant Andreu.

 

Foto: Font web CELSA

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here