El Conseller diu que si el projecte d’Eurovegas ve a Catalunya respectarà el medi ambient i assegura que s’han criticat moltes coses que no són certes i que el Govern “treballa en silenci”

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va assegurar ahir que si el projecte d’Eurovegas s’instal·la al delta del Llobregat, respectarà totes les exigències mediambientals i territorials que imposarà la Generalitat.

Tot i això, ha admès que el nom d’Eurovegas “no encaixa” amb el model territorial i ambiental que pretén la Generalitat, però ha afegit que el Govern treballarà per adaptar el projecte a “paràmetres exigents”.

El conseller ha explicat que li “agrada treballar en silenci” i que no vol entrar a desmentir moltes de les crítiques que s’han fet al projecte per part de sectors que “desconeixen” els detalls del complex d’oci i abusen d’una “imaginació desbordant”. En aquest sentit, ha assegurat que si no hi hagués possibilitats d’adaptar el projecte a les exigències territorials i ambientals de Catalunya, ja s’hagués descartat.

gavines delta
Gavines corses nedant a la desembocadura del riu Llobregat. Foto:ACN

Mentre s’especula sobre Eurovegas, el Delta del Llobregat desprèn vida

La colònia de gavina corsa al Delta del Llobregat segueix creixent any rere any. Aquesta primavera hi ha 546 nius, segons el recompte que va fer divendres el Consorci que gestiona el delta. El 2011 es van comptar 380 nius, i el 2010, 140. Eren xifres inimaginables el 2009 quan quatre parelles van niar per primer cop a la zona, però no van criar. Des de llavors la desembocadura del riu ha esdevingut una de les zones de cria més importants al món d’aquesta au protegida després de l’Ebre. Al Llobregat, només nia en una illa que és fora de les reserves naturals i que el Parlament es va negar a protegir fa poc. Els esforços dels tècnics perquè l’au colonitzi la platja propera encara no han fructificat.

D’aquesta forma la illa del Molí de Ca l’Arana ha esdevingut un dels punts de reproducció més importants del món d’aquesta au protegida i endèmica a la Mediterrània Occidental.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here