En el marc del procés d’Iniciativa Oberta, l’organització local d’ICV a Sant Joan Despí organitza un Taller d’Estiu per reflexionar, conèixer i promoure alternatives en l’àmbit  de  l’ocupació i l’economia verda

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l Taller d’Estiu, sota el títol “En ocupació #hihaalternativa”, es portàra a terme en dues sessions, una la tarda del divendres 15 de juny i una altra el divendres 29 de juny. Segons ICV de Sant Joan Despí “és imprescindible un nou model productiu basat en una economia social i ecològica, al servei de les persones, que generi una ocupació de qualitat per a tothom”.

“Donada la complexitat del moment actual, ens proposem  analitzar, reflexionar i generar propostes alternatives per crear ocupació i, alhora, difondre projectes que ja estan produint ara una sortida i una resposta a aquestes noves necessitats”, expliquen els promotors del Taller d’Estiu.

En la sessió del divendres 15 de juny, que començarà a les 18.30h a la Biblioteca Mercè Rodoreda (C/ Major, 69 de Sant Joan Despí), intervindrà l’economista i expert en desenvolupament local Oriol Estela, que parlarà sobre la relació entre model econòmic i creació d’ocupació. Seguidament hi haurà una taula rodona on participaran representants de diferents sectors de l’anomenada “nova economia”, com Joaquim Sempere, de Som Eneregia, Xavier Rubio, de FIARE, Josefina Rubio, de SURT, Blanca Port, de la Cooperativa el Borró, i Bet Font, de Territori i Biodiversitat. La cloenda anirà a càrrec de l’advocada i ex-diputada per ICV al Parlament de Catalunya Dolors Clavell, que presentarà les conclusions de l’informe de l’Organització Internacional del Treball (OIT) sobre economia verda, que porta per títol “Oportunitats de treball decent i inclusió social”.

La segona sessió del Taller d’Estiu, que es portarà a terme el divendres 29 de juny a la tarda, començarà amb un debat sobre ocupació i drets laborals amb la participació de Lluís Parés, d’Unió de Pagesos, Carlos del Pablo, responsable d’Acció Sindical de la UGT, i Toni Mora, Secretari General de CCOO del Baix Llobregat. Tot seguit, es presentaran diferents experiències en l’àmbit de la Promoció Econòmica Local, a càrrec de  l’Ajuntament de Sant Joan Despí; del món del cooperativisme, a càrrec de Perfecto Alonso, President de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya; de l’autoocupació, a càrrec de Rafa Sànchez de Mandarina Plus; de l’emprenedoria, a càrrec de Clara Bosch d’elBaix.cat; i de l’economia social, a càrrec d’Isabel Gimeno de Solidança. En l’acte de cloenda del Taller participarà Joan Coscubiela, diputat per ICV al Congrès dels Diputats.

La participació al taller és oberta a tota la població del Baix Llobregat interessada, però es requereix inscripció prèvia (per email o telèfon).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here