L’últim dissabte dels mesos de setembre, octubre i novembre es posaran en marxa accions per mobilitzar la ciutadania en la reclamació del soterrament de les vies del tren a la ciutat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]ixí ho va anunciar l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi Sanjosé, en una roda de premsa celebrada ahir per fer balanç del primer any de mandat del nou equip de govern de la ciutat, que conformen ICV-EUiA-ISF i CiU.

Aquestes activitats reivindicatives, que Jordi San José ha qualificat “d’amables” ja que es realitzaran en hores de baixa freqüència de pas per tal d’evitar molèsties als usuaris del servei, es faran coincidint amb el debat dels pressupostos generals de l’Estat per al 2013.

La línia de treball que s’ha iniciat s’emmarca en la inclusió del soterrament de les vies del tren en el Pla Director d’Infraestructures (PDI) de la regió metropolitana de Barcelona, en el marc del Pla de Rodalies 2011-2015, que el Ministeri de Foment ha de dur a terme per a la millora de la xarxa ferroviària metropolitana de la capital catalana. Segons l’Ajuntament de Sant Feliu, el soterrament de les vies a Sant Feliu comportaria una major freqüència de pas dels trens de la R4 de Rodalies.

En aquest sentit l’alcalde, juntament amb tots els portaveus dels grups municipals a l’Ajuntament, s’ha adreçat a les alcaldies amb municipis amb estació de tren de la línia R4 de Rodalies (des de L’Hospitalet de Llobregat fins a El Vendrell), així com als consells comarcals del Baix Llobregat, Alt Penedès i Baix Penedès perquè aprovin mocions de suport al soterrament de les vies a Sant Feliu de Llobregat i de petició de millora de les freqüències de trens de la R4. Fins ara s’han aprovat mocions de suport als ajuntaments de Molins de Rei, El Papiol, Castellbisbal, Martorell, Sant Joan Despí, Cornellà, Consell Comarcal del Baix Llobregat i Consell Comarcal del Baix Penedès

Així, s’organitzaran activitats reivindicatives de caràcter lúdic al pas a nivell “per demostrar que els santfeliuencs i santfeliuenques veuen el soterrament com a una necessitat per a la ciutat i una millora per a la xarxa de Rodalies”, segons l’Ajuntament.

En aquests moments s’està a l’espera de l’aprovació del Pla Director d’Infraestructures que ha d’aprovar el ple de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) previst per al mes de juliol.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here