El sindicat agrícola demana dades sobre Eurovegas en una carta al President Mas, a poques hores de la mobilització massiva contra el macroprojecte convocada demà a les 19h a Barcelona

El sindicat Unió de Pagesos ha enviat una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, demanant tota la informació disponible sobre Eurovegas i la seva possible afectació al Parc Agrari del Baix Llobregat.

Segons informa Europapress, Unió de Pagesos lamenta la “inseguretat i malestar creixent” de les explotacions agrícoles de la zona per les especulacions sobre les negociacions i plans de Les Vegas Sands Corporation, que la Generalitat ni confirma ni desmenteix, critica.

La carta alerta del perill de destruir unes terres d’horta que donen feina a unes 1.500 persones i en les quals el Govern està invertint per a millorar la competitivitat de les seves explotacions.

També reclama altres dades “rellevants per a les persones que viuen i treballen en aquest territori”, com infraestructures que s’haurien de modificar.

El sindicat recorda que aquesta zona es va declarar sòl no urbanitzable de valor agrari en el Pla General Metropolità de 1976, que es va reforçar amb el Pla Especial de Protecció i Millora del Parc Agrari del Baix Llobregat, aprovat per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona al 2004.

Unió de Pagesos s’ha sumat a les reivindicacions de la Plataforma Aturem Eurovegas i publica a la seva web un manifest “En defensa del Delta i del Parc Agrari del Baix Llobregat”, en el que expliquen el seu posicionament contra el projecte de Sheldon Adelson.

Demà diumenge 17 de juny, s’ha convocat una manifestació que pretén ser massiva, per demostrar que la societat catalana no vol Eurovegas a Catalunya. L’acte reivindicatiu serà a les 19h a Plaça Sant Jaume, de Barcelona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here