“La retallada en escoles bressol és dramàtica per a les famílies i un atac frontal al nostre model educatiu”, considera Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]’Ajuntament de Molins de Rei ha donat suport a les accions aprovades per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) en defensa del finançament de les escoles bressol.

De fet, la regidora dEducació de la vila, Jessica Revestido, fou present en la reunió  en la qual els 200 municipis adherits a la FMC van acordar quines accions portaran a terme en contra de la retallada del pressupost que la Generalitat destinava fins ara al finançament de les escoles bressol.

“Cal alçar la veu contra aquesta injustícia, ja que és un atac frontal contra un model educatiu pel qual hem lluitat tants anys”, ha assenyalat Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei, que també ha afirmat que “a Molins hem fet un gran esforç aquest curs per a no fer pagar a les famílies les retallades de la Generalitat i que, malgrat l’extrema dificultat, farem tot per mantenir el nostre model d’escoles bressol”.

LA FMC ha acordat demanar una reunió urgent amb el President de la Generalitat, Artur Mas, per comunicar l’alarmant situació que provoca la modificació del sistema de finançament de les escoles bressol municipals. La Generalitat de Catalunya ha decidit enguany fer una portació única de 875 euros per plaça i any, sense beques. Aquesta xifra representa una retallada del 52%.

També es reclamarà la responsabilitat de la conselleria d’Ensenyament per al restabliment urgent de la dotació de 5 milions d’euros destinada a beques per a les famílies desafavorides, tal com insta la Llei 5/2004 del Parlament per a les escoles bressol públiques.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here