Les entitats que la composen alerten que el projecte portaria més prejudici que benefici, i s’oposen a que Eurovegas s’instal·li a Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Taula d’Entitats del Tercer Sector Social s’ha oposat a la possibilitat que el complex d’Eurovegas s’instal·li a Catalunya i per aquest motiu han adreçat una carta al president del Govern, Artur Mas, perquè no aposti per aquest complex. Les entitats han alertat que “portaria més prejudicis que no pas beneficis” i que acceptar el macro complex “seria un error de conseqüències indesitjables per a les generacions futures”.

Entre d’altres, asseguren que augmentarien els casos de ludopaties i el consum de drogues i això acabaria afectant a les famílies i comportaria un increment de les demandes en serveis socials. A més, consideren que Eurovegas representa uns valors “a les antípodes” del que necessita Catalunya.

Per a la Taula del Tercer Sector els possibles beneficis que comportarien la instal·lació d’Eurovegas, com la creació de llocs de treball, “ni justificarien ni compensarien els seus efectes perniciosos”, entre els que situa l’increment de ludopaties, del consum de drogues i de la prostitució, atracció de les màfies internacionals i la destrucció de l’entorn natural.

En segon lloc asseguren que les ludopaties “destrossen” les famílies i fomentar el negoci del joc produiria “més sofriment, més problemes socials i menys qualitat de vida”. En tercer lloc assenyalen, els efectes sobre les persones i les famílies acabarien generant un increment de la despesa pública, per exemple en serveis socials i seguretat, i un augment de les demandes a les entitats socials.

En quart lloc la Taula afirma que el model d’oci que proposa està “a les antípodes” dels valors que necessita Catalunya i “perpetuaria un model d’especulació urbanística i financera que es troba entre les causes principals de la crisi econòmica que es troba entre les causes principals de la crisi econòmica que pateix el país”.

Per últim, alerta que amb Eurovegas es promouria el turisme de baixa qualitat i es projectaria al món una imatge “contrària al model de societat madura, culta i avançada que amb tant d’esforç s’ha intentat construir durant les darreres dècades”.

El Bisbat de Sant Feliu també s’oposa al macrocomplex

L’Església se suma a les veus crítiques amb Eurovegas al Baix Llobregat. Després de les posicions en contra d’entitats com Unió de Pagesos o el Centre d’Estudis Comarcals, el bisbe de Sant Feliu Agustí Cortés, que agrupa parròquies d’aquesta comarca, ha expressat en un escrit “de caire moral” el seu rebuig a un negoci que, ha dit, determina “un món, un estil de vida, que podem qualificar de ‘degradant’ per a la persona humana”.

Cortés, a més, s’ha sumat a les veus que adverteixen que el macrocomplex trencaria l’equilibri entre ciutats, zones naturals i espais agrícoles al Delta del Llobregat. “Si aquesta iniciativa anés endavant es produiria una ferida irreparable en aquest territori”, ha escrit.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here