Mobilització contra l’ERO del Grup General Cable, de la plantilla de TVC en defensa la ràdio i la televisió públiques, i de la ciutadania en defensa de la sanitat pública

La direcció del Grup General Cable ha presentat un ERO per a l’extinció de 166 contractes de treball, que afecta les quatre plantes que té a Catalunya, una d’elles a Abrera, al Baix Llobregat. Després d’haver mantingut diverses reunions amb la representació sindical de les plantilles, sembla que finalment no ha estat possible arribar a un acord.

La representació dels treballadors i treballadores rebutja la proposta plantejada per l’empresa per falta de rigor i de credibilitat, ja que no dóna cap garantia de viabilitat futura ni mesures per a l’assentament industrial de la companyia a Catalunya, sinó que retalla drets als treballadors i treballadores per afavorir els interessos del grup accionarial. Per aquesta raó han acordat diverses accions de mobilització contra l’ERO.

Ahir es va convocar una concentració de la representació sindical de tots els treballadors i treballadores del Grup General Cable davant les portes de la seu de l’empresa a Barcelona (carrer de Casanova, 150), a partir de les 9.30h. I també s’estan preparant jornades de vaga per a la setmana que ve a tots els centres de treball del grup.

La Federació d’Indústria de CCOO de Catalunya rebutja l’expedient presentat pel Grup General Cable, ja que considera que no està justificat, i manifesta el seu suport i solidaritat amb les mobilitzacions que duran a terme els treballadors i treballadores.

El Grup General Cable és una multinacional de matriu catalana que es dedica a la fabricació i comercialització de cable elèctric i que té una plantilla global de 1.070 persones a Catalunya, repartides per les plantes d’Abrera, Manlleu, Montcada i Barcelona.

Accions de protesta a TVC

Els comitès d’empresa de TVE a Catalunya i de Televisió de Catalunya van realitzar ahir a les 12h, diverses accions de protesta simultànies en defensa del model de radiotelevisió pública de servei, de la producció interna per garantir l’estabilitat de les plantilles i contra les retallades dels governs espanyol i català.

A TVE es va fer l’habitual concentració dels dimecres de deu minuts davant de l’edifici de Sant Cugat del Vallès, i a TVC es va fer una manifestació que va sortir del recinte de Sant Joan Despí i va arribaral pont de l’autopista que uneix aquesta població amb Esplugues de Llobregat.

Accions de protesta a l’Hospital Moisès Broggi

Ahir les 4 de la tarda, manifestants en defensa de la sanitat pública i en contra de les retallades es van concentrar davant l’hospital comarcal Moisès Broggi, i van tallar el trànsit a la rotonda d’accés a l’autopista, a Sant Joan Despí. Aquestes concentracions que es repeteixen cada dimecres, tenen esperit de continuïtat.

Els treballadors de l’Hospital Moisès Broggi son els que han iniciat aquesta campanya de rebuig a les retallades. La protesta compta amb el suport de la Federació d’Associacions de Veïns, des de la qual lamenten el que consideren una agressió a un centre reclamat històricament a la comarca i posat en servei fa dos anys.

Els sindicats parlen d’una pèrdua de drets laborals, consistent a estar sotmesos a una reducció horària de la jornada laboral acompanyada d’un increment dels dies que han d’acudir al centre de treball, l’establiment de la disponibilitat per desplaçar-se a qualsevol centre del consorci sanitari o l’acomiadament de personal eventual. El president del Comitè d’Empresa, Juan Carlos Carreras, va declarar a lamalla.cat que els responsables de la direcció “faran fora tots els treballadors eventuals possibles, 40 o 50, del Broggi, Hospitalet i el sociosanitari, els tres centres del Consorci Sanitari Integral”.

Carreras també va argumentar que els canvis de torn dificulten la conciliació de la vida laboral i la personal i va afegir que el nombre d’efectius de personal és inferior al necessari per atendre els usuaris i cobrir les tasques del centre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here