En el marc de la celebració de la Festa Nacionals dels Països Catalans, es va hissar una senyera gegant a la penya del Moro

L’Hissada de la Senyera, organitzada per la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana de Sant Just, va comptar amb el suport d’un ampli nombre d’entitats de la localitat.

L’acte es va iniciar  1/4 de 10 del matí a Can Ginestar. A 2/4 de 10 va començar la caminada cap a la Plana de Can Solanes. L’acte d’hissada va ser a les 11h, però 5 minuts abans es va fer un acte de reconeixement a Pau Albornà, que va formar part activament de la plataforma Sant Just Decideix.

L’hissada de la senyera va ser un acte breu i solemne. La bandera, de dos metres per tres i es va situar damunt pesdestal de vuit metres. Tot seguit, a la plana de Can Solanes, es va celebrar un acte festiu amb representació de diverses entitats del poble.

Des de Sant Just per la Independència van declarar a Ràdio Desvern que “aquest ha de ser un acte del poble i pel poble, en què tothom s’hi ha de sentir partícep”. També van explicar que la data del 23 de juny, s’havia escollit per commemorar la Festa Nacional dels Països Catalans, que es celebra per Sant Joan.

La celebrarció va continuar amb l’arribada de la flama del Canigó i tres revetlles de Sant Joan

A partir de les 6 de la  d’ahir, van començar les activitats sobre la Flama del Canigó. A les 6 la concentració a la Plaça de Verdaguer de representants de les entitats per recollir la flama a la Plaça Sant Jaume de Barcelona. Allà s’agrupen tots els municipis que recullen la flama.

La flama va arribar a les 9 del vespre a la carretera Reial amb Doctor Ribalta i va començar el seu recorregut pels carrers santjustencs. I cap a ¾ de 10, la flama va entrar al Parc del Canigó, es va llegir el manifest i es va encendre la foguera.

Pel que fa a les revetlles, Sant Just va acollir-ne tres organitzades per diverses entitats del poble.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here