En moments de crisi, és “important” “compartir moments i espais”, destaca una resolució proposada pel diputat d’Esquerra Unida i veí de la ciutat Jordi Miralles

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l diputat d’Esquerra Unida i veí de Castelldefels ha registrat una proposta de resolució al Parlament demanant que els ciutadans d’aquesta població del Baix Llobregat puguin continuar accedint de forma gratuïta al Canal Olímpic construït fa 20 anys a la vila.

Els castelldefelencs registrats al Patronat Municipal d’Esports poden accedir a la llera del canal sense pagar gràcies a un conveni que l’ajuntament i la Generalitat, titular de l’equipament, van signar el 2010, però ara el Govern vol introduir una taxa que seria, això sí, simbòlica, tal com va avançar l’ACN. Miralles proposa donar continuïtat al conveni en una proposta que haurà de votar la comissió d’Afers Institucionals.

La proposta d’ICV-EUiA demana donar continuïtat al conveni que Castelldefels, on llavors governava el PSC amb CiU i els ecosocialistes, i la Generalitat van tancar el juliol del 2010. Segons l’acord, els ciutadans de la vila registrats al patronat d’esports podrien gaudir de forma gratuïta de la llera del canal. Per usar l’aigua s’ha de ser soci. Un altre acord de l’octubre del mateix any estableix que els mateixos castelldefelencs registrats gaudirien d’un descompte del 50% en aquest abonament.

La proposta de resolució demana la continuïtat de tots els acords en un moment en què el consistori, governat pel PP en coalició amb CiU, està negociant amb la Generalitat la seva reformulació. L’executiu català ha proposat fer pagar una taxa simbòlica als ciutadans que ara entren gratis, i buscar mesures perquè alguns grups, com els d’escolars, no hagin de pagar.

“Ara, en moments de més dificultats econòmiques per les famílies i de les conseqüències negatives dels alts índex d’atur, és molt important contribuir a fer comunitat i a compartir moments i espais, entre els ciutadans i les ciutadanes, com ho ha fet el lliure accés al Canal Olímpic de Castelldefels”, declara la proposta presentada per ICV-EUiA a la cambra catalana.

El text recorda que l’Incasòl va construir el 1992 un canal que ocupa 450.000 metres quadrats de terme municipal i té una làmina d’aigua de 2.700 metres quadrats. Un cop acabats els Jocs Olímpics, i durant força anys, l’Ajuntament, diverses entitats esportives, educatives, veïnals i forces polítiques de Castelldefels, van plantejar la necessitat que aquest equipament s’obrís a la ciutadania pel seu ús i s’integrés a la Ciutat d’una manera normalitzada aquesta emblemàtica instal·lació esportiva del país i coneguda internacionalment”, recorda la proposta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here