Augmenta l’oferta educativa post obligatòria al Baix Llobregat

Augmenta l’oferta educativa post obligatòria al Baix Llobregat

15 dels 30 municipis del Baix Llobregat ofereixen formació professional. Tots aquests municipis ofereixen formació professional en centres públics i en 6 d’ells també s’ofereixen cicles formatius en centres de titularitat privada

Respecte el curs 2011-2012 s’ha incrementat l’oferta formativa en 10 cicles formatius – 3 més en el grau mig (CFGM) i 7 en els de grau superior (CFGS) – i es manté l’oferta formativa en  programes de qualificació professional inicial (PQPI). Si es compara l’oferta formativa de formació professional amb la de Batxillerat, a la comarca hi ha més municipis que ofereixen Batxillerat que cicles formatius (15 municipis ofereixen cicles formatius i 23 dels 30 municipis del Baix Llobregat ofereixen Batxillerat).

Així, 6 municipis que ofereixen Batxillerat no ofereixen cicles formatius (Esparreguera, Abrera, Sant Esteve Sesrovires, Corbera de Llobregat, Pallejà i Vallirana).

L’oferta formativa de Batxillerat es distribueix en 3 modalitats: arts (via d’arts plàstiques, imatge i disseny i via d’arts escèniques, música i dansa), humanitats i ciències socials, i ciències i tecnologia. En tots els centres que ofereixen Batxillerat ofereixen les modalitats d’humanitats i ciències socials i ciències i tecnologia. La modalitat d’arts és menys freqüent a  la comarca, només s’ofereix a 8 municipis (Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, El Prat de Llobregat i Viladecans).

En quant a les titulacions de la formació professional es distribueixen segons graus (grau mig i superior) i famílies professionals. Al Baix Llobregat s’ofereixen 96 de les 149 titulacions de formació professional que s’ofereixen a Catalunya. Les famílies professionals amb major oferta (major nombre de centres i titulacions) a la comarca són: Administració (28 titulacions); Electricitat i electrònica (26 titulacions); Informàtica i comunicacions (23 titulacions) i Comerç i màrqueting (20 titulacions).

Respecte al curs anterior, cal destacar que les famílies professionals de comerç i màrqueting i instal·lacions i manteniment han augmentat la seva oferta formativa en 3 titulacions.

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt