15 dels 30 municipis del Baix Llobregat ofereixen formació professional. Tots aquests municipis ofereixen formació professional en centres públics i en 6 d’ells també s’ofereixen cicles formatius en centres de titularitat privada

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]R[/dropcap]especte el curs 2011-2012 s’ha incrementat l’oferta formativa en 10 cicles formatius – 3 més en el grau mig (CFGM) i 7 en els de grau superior (CFGS) – i es manté l’oferta formativa en  programes de qualificació professional inicial (PQPI). Si es compara l’oferta formativa de formació professional amb la de Batxillerat, a la comarca hi ha més municipis que ofereixen Batxillerat que cicles formatius (15 municipis ofereixen cicles formatius i 23 dels 30 municipis del Baix Llobregat ofereixen Batxillerat).

Així, 6 municipis que ofereixen Batxillerat no ofereixen cicles formatius (Esparreguera, Abrera, Sant Esteve Sesrovires, Corbera de Llobregat, Pallejà i Vallirana).

L’oferta formativa de Batxillerat es distribueix en 3 modalitats: arts (via d’arts plàstiques, imatge i disseny i via d’arts escèniques, música i dansa), humanitats i ciències socials, i ciències i tecnologia. En tots els centres que ofereixen Batxillerat ofereixen les modalitats d’humanitats i ciències socials i ciències i tecnologia. La modalitat d’arts és menys freqüent a  la comarca, només s’ofereix a 8 municipis (Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, El Prat de Llobregat i Viladecans).

En quant a les titulacions de la formació professional es distribueixen segons graus (grau mig i superior) i famílies professionals. Al Baix Llobregat s’ofereixen 96 de les 149 titulacions de formació professional que s’ofereixen a Catalunya. Les famílies professionals amb major oferta (major nombre de centres i titulacions) a la comarca són: Administració (28 titulacions); Electricitat i electrònica (26 titulacions); Informàtica i comunicacions (23 titulacions) i Comerç i màrqueting (20 titulacions).

Respecte al curs anterior, cal destacar que les famílies professionals de comerç i màrqueting i instal·lacions i manteniment han augmentat la seva oferta formativa en 3 titulacions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here