Els restaurants del Prat han creat aquesta iniciativa, que tindrà com a porductes estrella el pollastre de pota blava i les carxofes

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls restaurants que hi participen tindran a les seves cartes de manera estable, en funció de la temporada, un o diversos plats elaborats amb aquests dos productes de qualitat del Parc Agrari del Baix Llobregat.

El pota blava és un dels productes emblemàtics de la ciutat pratenca. La seva criança tradicional, a l’aire lliure i amb una alimentació totalment controlada i regulada, fan que les propietats culinàries i el sabor de la seva carn siguin d’una elevada qualitat, reconeguda pel segell de IGP (Indicació Geogràfica Protegida), que reconeix a nivell europeu els productes de millor qualitat.

Per la seva banda, la carxofa (o escarxofa, com tradicionalment se l’anomena al Baix Llobregat) és la verdura més emblemàtica del Prat i de la comarca. Té més de cent anys d’història i és la reina dels cultius del Delta, amb més de 500 ha. conreades al Baix Llobregat i amb una elevada qualitat.

Una dotzena de restaurants del Prat compromesos amb la promoció dels dos principals productes gastronòmics locals, el pollastre pota blava i la carxofa Prat, s’han agrupat en aquesta xarxa anomenada “El Prat, degusta’l”.

Aquests restaurants presenten a l’entrada un lotogip que els identifica com a membres de la xarxa. Així mateix, aquests restaurants participen habitualment en les campanyes gastronòmiques de promoció d’aquests productes que s’organitzen tant des del propi sector de la restauració (com les “Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa Prat”, que promou l’Associació Gastronomia i Turisme) com les que promou l’Ajuntament del Prat a l’entorn de la Fira Avícola.

També participen en les campanyes promogudes pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat i el Parc Agrari del Baix Llobregat, “El Pota Blava a la Carta” i “Sabors de l’Horta”.

L’oferta gastronòmica de “El Prat, degusta’l” es difondrà a través del centre d’informació La Porta del Delta i del itineraris turístics proposats a la seva web (www.portadeldelta.cat), on apareix la llista de restaurants adherits a la xarxa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here