A cada una d’aquestes 3 localitats del Baix Llobregat, el Ple municipal va decidir una cosa diferent respecte a Eurovegas. A Castelldefels es va rebutjar una moció contrària al macroprojecte, mentre a Sant Just Desvern s’aprovaba un text similar. A Cornellà es va aprovar una moció a favor d’Eurovegas

Cornellà

Abans del Ple, moltes persones es van aplegar a Cornellà per mostrar el seu rebuig al macroprojecte del magnat nord-americà Sheldon Adelson, i sobretot a la seva instal·lació al Baix Llobregat. Cornellà seria una de les ciutats més directament afectades pel projecte, en el cas que aquest s’instal·lés definitivament a Catalunya.

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat va aprovar una moció a favor d’Eurovegas que insta el Govern a “explorar tots els projectes viables d’inversió privada i pública que promoguin el desenvolupament de la zona sud del Baix Llobregat i que assegurin la creació de llocs de treball”. La moció es va aprovar amb els vots a favor del PSC i CiU, el vot en contra d’ICV-EUiA i l’abstenció del PP.

L’equip de govern, del PSC, va presentar aquesta moció en el moment que el ple municipal havia de debatre una moció de rebuig a Eurovegas presentada per ICV-EUiA -i consensuada amb la Plataforma Aturem Eurovegas. Els grups es van decantar per la moció del PSC i la dels ecosocialistes no es va votar ja que va quedar descartada.

Els 14 regidors del PSC i els dos de CiU van ser suficients per aprovar la moció. Els cinc regidors del PP es van abstenir mentre que els quatre d’ICV-EUiA hi van votar en contra.

La proposta demana al Govern “que explori tots els projectes viables d’inversió privada i pública que promoguin el desenvolupament de la zona sud del Baix Llobregat i que assegurin la creació de llocs de treball”. Demana però que sigui “dins del nostre marc legal i que s’ajustin als requeriments socials, ambiental i culturals de la nostra societat; i que al mateix temps cerqui alternatives de desenvolupament”. Així mateix, demana a l’executiu català que quan disposi de la documentació oficial necessària sobre Eurovegas “convoqui els representats dels ajuntaments afectats abans d’iniciar qualsevol procés”.

De no ubicar-se Eurovegas a Catalunya, la moció demana que el Govern “segueixi explorant nous projectes i cercant alternatives viables d’inversió pública o privada que promoguin el desenvolupament de la zona sud del Baix Llobregat”.

El text porta el govern municipal de Cornellà a “defensar qualsevol oportunitat de generar ocupació i riquesa sempre que es compleixin les lleis i el respecte a les relacions laborals, la seguretat, la protecció de la salut i la infància, la qualitat mediambiental i els valors que identifiquen la nostra comarca i la nostra ciutat”.

Al preàmbul, el text afirma que “tant important és la defensa de l’ecosistema territorial com de l’ecosistema social” i en aquest sentit, “amb l’actual situació, la nostra prioritat, amb quasi 70.000 persones aturades a la nostra comarca i més de 8.000 al nostre municipi és col·laborar amb la recuperació econòmica i la creació d’ocupació”. Per aquest motiu, diu, “cal estar especialment atents i aprofitar totes les oportunitats d’inversió que es presentin per posar en valor el nostre territori, però aquestes no poden ser a qualsevol preu”.

Castelldefels

La moció contra Eurovegas presentada per ICV-EUiA a Castelldfels, va ser rebutjada pels vots en contra dels grups que conformen el govern municipial -PP, CiU i AVVIC- i amb l’abstenció del PSC. En aquesta localitat, on el socialistes son el partit de l’oposició, el PSC ha optat per abstenir-se, mentre els seus companys del PSC de Cornellà, votaven a favor del macroprojecte del magnat Sheldon Adelson i a Sant Just votaven en contra.

Al Ple de Castelldefels, el PSC va defensar la manca d’informació per poder establir un posicionament, com ja van fer anteriorment a d’altres localitats com Sant Feliu de LLobregat.

Sant Just Desvern

La moció contra Eurovegas presentada per “Junts per Sant Just”, va ser recolzada per el PSC i ICV-EUiA, i per tant va ser aprovada. En aquest cas el PP es va abstenir, mentre que CiU i VD van votar en contra de la moció. Soprenentment, el PSC de Sant Just es va mostrar radicalment contrari al projecte, desmarcant-se de la tendència cada cop més extesa del PSC del Baix Llobregat a votar en contra o abstenir-se en les mocions contra Eurovegas, com ja han fet sobretot a aquelles localitats que quedarien directament afectades per el projecte com Sant Boi, Viladecans o El Prat.

Eurovegas al Ple de la Diputació de Barcelona 

El grup d’ICV-EUiA a la Diputació de Barcelona va registrar una bateria de preguntes per ser respostes en el proper Ple del mes de juliol de la corporació.

El grup ecosocialista vol saber si el govern de la Diputació “considera que els municipis afectats tenen prou informació per part de la Generalitat”, quina opinió li mereix el macrocomplex basat en el joc i l’oci, quins passos farà per protegir el Parc Agrari i el Delta del Llobregat i com considera que un projecte com el d’Adelson afectarà el model social, econòmic i turístic del Baix Llobregat.

1 COMENTARI

  1. I de la concentraciò davant de l’ajuntament de Cornella que va convocar la plataforma no diueu res?. Home…

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here