El Baix Llobregat disposarà d’un nou Consell de Dones en els propers mesos

El Baix Llobregat disposarà d’un nou Consell de Dones en els propers mesos

Abrera serà el proper municipi de la comarca que posarà en marxa un Consell de Dones, convertint-se en el primer que es constituirà al Baix Lobregat Nord

Aquesta setmana l’Ajuntament d’Abrera ha presentat l’esborrany del reglament que regirà el futur Consell Municipal de Dones d’Abrera (CMDA), un òrgan de participació ciutadana, pel que fa a la informació, l’assessorament i la col·laboració en els assumptes de la vida pública que afectin i interessin a les dones.

El Consell  té la finalitat de recollir les inquietuds de les dones del municipi per a fer efectiva l’equitat de gènere a partir del debat, els espais de relació i l’elaboració de propostes per promoure l’empoderament i la participació social i política de les dones. Serà un òrgan consultiu i d’assessorament de l’Ajuntament en polítiques municipals en temes de dones i impulsarà accions específiques per fomentar la participació de les dones en tots el àmbits de la vida local i promoure la igualtat a Abrera.

El Consell funcionarà per un plenari on hi haurà representants de la vida associativa del municipi, agents socials, representants dels grups polítics i dones a títol individual.  Al Baix Llobregat ja hi ha més d’una desena de Consells Municipals de Dones, però aquest és el primer que es constituirà a la zona nord de la comarca.

L’alcaldessa d’Abrera,  Maria Soler, i la regidora de Dones i Igualtat, Cristina Bigordà, van fer aquesta setmana la presentació del reglament del Consell Municipal de Dones davant les entitats del municipi, representants de diferents departaments municipals i dels partits polítics. La previsió és que el reglament s’aprovi per Ple el proper mes de juliol.

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt